TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye’den 4 Şirket Dünyanın En İyi 1000 Şirketi Arasında

Time dergisi ve Statista'nın hazırladığı listede Türkiye'den dört firma yer aldı. Sabancı Holding 405., Koç Holding 499., Akbank 820., Enka İnşaat 887. sırada. Şirketler çalışan memnuniyeti, gelir artışı ve ESG kriterlerine göre sıralandı. Sabancı Holding CEO'su sürdürülebilirlik ilkelerine vurgu yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2024 14:09
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2024 16:40
Kaynak: Bloomberg
Türkiye’den 4 Şirket Dünyanın En İyi 1000 Şirketi Arasında

Dünyanın en iyi 1000 şirketi arasında Türkiye’den dört firma yer aldı.

Time dergisi ve Statista’nın hazırladığı listede zirvede Apple bulunuyor. Apple’ın ardından Accenture ve Microsoft sıralanıyor.

Türkiye’den dört şirket listede yer aldı. Sabancı Holding 405. sırada yer alırken, Koç Holding 499. sırada, Akbank 820. sırada ve Enka İnşaat 887. sırada bulunuyor.

Time Dergisi'nin "Dünyayı değiştiren şirketler" olarak nitelendirdiği firmalar, genel bir puanlamaya göre sıralandı. Şirketlerin puanları çalışan memnuniyeti anketleri, gelir artışı ve ESG (Küresel Çevresel, Sosyal ve Yönetişim) kriterlerine göre hesaplandı.

Çalışan memnuniyeti, 50 ülkede 170 bin katılımcıyla yapılan anketlerle belirlendi. Gelir artışları 2021-2023 döneminde elde edilen kazançlara dayanıyor.

ESG skorları, karbon emisyonları, Karbon Saydamlık Projesi (CDP) reytingleri ve yönetim kurulundaki kadın oranı gibi çevresel ve sosyal unsurlara göre belirlendi.

Sabancı Holding CEO'su Cenk Alper, listeye dair yaptığı değerlendirmede, "Yatırımcılarımıza karşı sorumluluklarımızı yerine getireceğiz, ancak dünyaya ve insanlığa olan görevlerimizi de unutmayacağız. Kâr elde etmek, sürdürülebilirlik ilkelerimize aykırı yatırımlar yapmamız için bir sebep olmayacak," dedi.

Kaynak: Bloomberg

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.