TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Atatürk fotoğraf sergisi Kaş’ta izdiham yarattı

Ahmet Muhtar Kızıltan Kültür ve Sanat Merkezi’nden cumhuriyetin 100. yılında Kaşlılara anlamlı sergi

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2023 13:40
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2023 13:57
Kaynak: İHA
Atatürk fotoğraf sergisi Kaş’ta izdiham yarattı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde Antalya’nın Kaş ilçesinde gerçekleşen etkinliklere Kaş kaymakamı Tevfik Kumbasar ve Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş ve Kaşlılar yoğun ilgi gösteriyor.

Cumhuriyetin 100. yılı kutlamalarında Antalya’nın ünlü sanat merkezi olan Ahmet Muhtar Kızıltan Kültür ve Sanat Merkezi, Kaş Belediyesi işbirliğiyle elli dört panoda toplam iki yüz Atatürk fotoğrafı sergiliyor.

Antalya’nın kültür ve sanat camiasının önemli simalarından Ahmet Muhtar Kızıltan’ın yıllar içinde oluşturduğu zengin bir Atatürk fotoğrafları arşivi bulunuyor. Kaş Belediyesi’nin davetiyle eşine az rastlanır olan bu fotoğrafların bir kısmını sanatsever Kızıltan bu özel günde Kaşlılarla paylaşıyor.

Bugün başlayan ve Kaş Atatürk Sergi Alanı’nda sergilenen fotoğraflar, Atatürk’e ait çok nadir parçalardan oluşuyor. Bunlar arasında Atatürk’ün çeşitli yerlerde çekilmiş işgal fotoğrafları, kurtuluş, kuruluş ve veda fotoğrafları yer alıyor.

Fotoğraflar Kaşlılar tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı ve izdiham yarattı. Atatürk’ün harp akademisinden başlayıp cepheden cepheye koştuğu anları ölümsüzleştiren fotoğraflar yediden yetmişe ilgi görüyor.

Sergi Atatürk’ün kurtuluş mücadelesi ve hayatının büyük bir bölümünü özetleyen çok sık karşılaşmadığımız çok özel fotoğraflardan oluşuyor.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.