TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İsmail Arık: "Akvaryumumuz Dünya'nın en büyük tüneline sahip"

Aquarium Genel Müdürü İsmail Arık: " 15 Bin metrekare alanda kurulu akvaryumumuz, dünyanın en büyük su altı tüneline sahip." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2023 22:36
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2023 09:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.tourismjournal.com.tr/
İsmail Arık: "Akvaryumumuz Dünya'nın en büyük tüneline sahip"

Antalya Aquarium Genel Müdürü İsmail Arık sitemizin Genel Yayın Yönetmeni Aşkın Koç'a verdiği özel röportajda, Antalya Havalimanı'na gelen her bir turistin yüzde 5'inin Antalya Aquarium'u ziyaret ettiğini belirtti. 

Ziyaretçilerimizin yüzde 25'i Türk, yüzde 75'i yabancı 

İsmail Arık, dünyanın birçok ülkesinden misafir ağırladıklarını ve Rusya-Ukrayna savaşına rağmen ziyaretçi sayısında düşüş yaşamadıklarını kaydetti. Yaz sezonunda ağırlıklı olarak Avrupa ve Rusya Federasyonu ülkelerinden ziyaretçi alan akvaryumda, kış sezonunda da çoğunlukla yerli misafir ağırladığını ifade etti. Arık, geçtiğimiz yıl sırasıyla Rusya, Almanya, Polonya, İngiltere ve Romanya'dan çok sayıda turist ağırladıklarını söyledi. İsmail Arık: "Dünyada en çok akvaryum Almanya'da var ama Türkiye’ye gelen Almanlar bizi de ziyaret ediyor. Çocuklu aileler başta olmak üzere 60 yaş üzeri bile misafirimiz var" dedi. 

Komşu şehirlerden hafta sonu aileler geliyor 

Öğretmenler günü, bayramlar ve özel günlerde kampanyalar yaparak yerli ziyaretçilerine avantajlar sağlayan Antalya Aquarium Genel Müdürü İsmail Arık : "Antalya'ya yakın olan Isparta, Burdur, Denizli gibi komşu şehirlerden misafir ağırladığımız gibi, Doğu Anadolu'dan, Karadeniz'den de ziyaretçilerimiz var." dedi. 

Dünya’nın en büyük su altı tüneline sahip 

Konyaaltı plajına 70 metre mesafede bulunan Antalya Aqurium, 30 dönüm arazi içerisinde 15.000 metre kapalı alana sahip. Eğlence ve yeme içme alanlarının yanı sıra her gece doğal kar yağdırılan kapalı kar alanı Snow World & Ice Museum, zehirli sürüngenler, dev böcekler ve rengarenk canlılarla tropik bir macera sunan WildPark, çok boyutlu sinema tekniği ile dünya denizlerini dolaştıran Oceanride XD Cinema gibi farklı alternatifleriyle yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmeye devam ediyor. 

Aşkın Koç'un Aquarium ile ilgili detaylı röportajı:

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.