TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kardeşlik Destanı Denizli'de Cumhuriyet Coşkusuyla Bütünleşti

Alagöz Kültür Sanat Topluluğu’nun beş yıllık emeğiyle ortaya çıkan “Kardeşlik Destanı Tiyatral Dans Gösterisi,” Cumhuriyetin 100. yılı kutlamalarında Denizli’de sahnelendi. Türk ve Azeri 100 dansçı, performansıyla izleyicilere tarih, kültür ve kardeşlik dolu büyüleyici bir gece yaşattı.

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2024 12:00
Haber Güncellenme Tarihi: 29.08.2024 13:18
Kaynak: TRT Haber
Kardeşlik Destanı Denizli'de Cumhuriyet Coşkusuyla Bütünleşti

Alagöz Kültür Sanat Topluluğu’nun büyük emek vererek beş yılda hazırladığı “Kardeşlik Destanı Tiyatral Dans Gösterisi” Cumhuriyetin 100’üncü kuruluş yıldönümü kutlamaları kapsamında Denizli halkıyla buluştu.
Yapımcılığını Cantürk Alagöz'ün, Genel Sanat Yönetmenliğini Serhat Turak'ın üslendiği tiyatral dans gösterisi, Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde organize edilen “Destanların Dansı Yüzyılın Destanı” isimli etkinlikte büyülü bir gece yaşattı. Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte, sanatseverler karanlıktan aydınlığa, erenlerden ozanlara, ağıtlardan manilere, zaferlerden destanlara uzanan büyülü bir yolculuğa çıktı.

Türk toplumlarının zenginlikleri harmanlandı
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Garnizon Komutan Vekili Albay Erkan Dabi, Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, Jandarma Komutanı Hıdır Ayçiçek, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serhat Akbulut, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı ile çok sayıda davetlinin katıldığı etkinlikte Türk toplumlarının kültürel zenginlikleri harmanlanarak binlerce yıllık tarih ve kültür; müzik, dans ve tiyatro gibi gösteri sanatlarının en etkili metotlarıyla sahneye yansıdı.

Türk ve Azeri 100 dansçı 12 farklı hikâyeyi dansla anlattı
Orta Asya’dan Anadolu’ya uzanan geniş coğrafyada halkların kültürlerinin sahneye taşındığı program iki perdeden oluştu. Dede Korkut’un gözünden, Nuh Tufanı, Nevruz Bayramı, Boğaçhan Destanı, Tomris Hatun, Nizami Gencevi ile Mevlana, Leyla ile Mecnun, Alpaslan, Cevanşir, Çanakkale Destanı, Kafkas İslam Ordusu, Atatürk ve Haydar Aliyev, Ayrılık, Mehmet Akif Ersoy ile Ahmet Cevat, Hari Bülbül ve Karabağ’ın tekrar Türk yurduna kazandırılması konularının işlendiği zengin program büyük beğeni topladı. Türkiye’den ve Azerbaycan’dan 100 dansçının “Bir millet iki devlet” sözünü görsel sanatlarla seyirciye ulaştırdığı etkinlikten büyük keyif alan izleyiciler, sanatçıları ayakta alkışladı.

Başkan Zolan: İnşallah Cumhuriyetimiz ilelebet payidar kalacak
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, tiyatral dans gösterisinin ardından yaptığı konuşmada ortaya konan eser ile tarihin derinliklerine uzanan bir yolculuğa çıktıklarını söyledi. Cumhuriyetin 100’üncü kuruluş yıldönümünü kutlayan Başkan Zolan, “Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz. Bize düşen bu emanete en güzel şekilde sahip çıkıp daha ileri ve yukarı götürmek, muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmaktır” dedi.
Bu coğrafyada güçlü olmak, ele ele vererek çok çalışmak gerektiğini vurgulayan Başkan Zolan, “İnşallah Cumhuriyetimiz ilelebet payidar kalacak. Yaşasın Cumhuriyet” diye seslendi.
Başkan Zolan daha sonra Genel Sanat Yönetmeni Serhat Turak’a üzerinde Denizli horozu bulunan kaide hediye etti.

Kaynak: TRT Haber

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.