TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

VClub'ın Okan Bayülgen'li reklamlarına yasak kararı

Bir oteli 9 bin kişiye birer metrekare şeklinde satmaya kalkan VClub'ın tüm mecralara verdiği Okan Bayülgen'li reklamlar durduruldu, müfettiş görevlendirildi.

Haber Giriş Tarihi: 16.12.2022 11:56
Haber Güncellenme Tarihi: 16.12.2022 11:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.tourismjournal.com.tr/
VClub'ın Okan Bayülgen'li reklamlarına yasak kararı

Tüm  reklam mecralara para saçan Okan Bayülgen'li reklamlarda yüksek gelir garantisi sunarak bir metrekarelik hisselerle 9 bin kişiye otel satmaya kalkan VClub'ın reklamları durduruldu. İyi haber ise Ticaret Bakanlığı, tüketiciyi aldatıcı ve yanıltıcı tanıtım yapan firmaları mercek altına alırken Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun çerçevesinde, Reklam Kurulu, tüketicileri aldatıcı ve yanıltıcı tanıtım gerçekleştiren işletmelere yönelik olarak inceleme gerçekleştiriyor.

Sabah'tan Dilek Güngör'ün haberine göre, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu da bu konulara yer veren TV reklamlarını kısıtladı.

Öte yandan Okan Bayülgen'in tanıttığı VClub'la ilgili de müfettiş görevlendirildi, soruşturma devam ediyor. Bir ticari faaliyetin gelirine ortak olma vaadiyle vatandaştan para toplayan, yüksek gelir vaat eden şirketle ilgili olarak Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) da inceleme yapıyor.

MAĞDURLARDAN 200 MİLYON TL TOPLAMIŞLAR

Bol vaatli reklam kampanyalarıyla vatandaştan para toplayan birçok şirket sonunda batmıştı. Klasik bir ponzi sisteminin benzerini bu kez yasal kılıfa uydurmaya çalışarak sunan VClub, Okan Bayülgen'li reklamlarla herkesi Alaçatı ve Bodrum'da otel sahibi yapmayı vaat ediyor. Alaçatı ve Bodrum otelleri için bu yolla 1.000 kişiden 200 milyon TL'den fazla para toplandı. Yeni ponzi sistemi şöyle işliyor: Alaçatı'da 132 odalı The S Oteli tapuda 1/9000 hisseye bölündü. Otel birer metrekare şeklinde vatandaşa satılıyor. Bir metrekarelik hisse için vatandaştan 325 bin TL isteniyor. Kaba bir hesapla, otel 3 milyar TL değerlemeyle vatandaşa satılmaya çalışılıyor. Hisse alanlara otelin gelirinden pay verileceği de iddia ediliyor. Ancak otelin ne gelir yaratacağına ilişkin bilgi de verilmiyor.

Yine bugün Sabah'tan Dilek Güngör'ün yeni yazısına göre ortada satılan otel de yokmuş!

Hissedarlara satılan bir otel bile yokmuş. Süreç hukuki boyuta taşınınca resmi evraklar (tapular, sözleşmeler, muvafakatlar vs) ortaya saçıldı. Bu evrakları inceledikçe de milyarlık mağduriyete neden olacak sistemin fotoğrafı daha da netleşti. Reklamlarında 'Her şeyimiz yasal, gelin otele ortak olun' diye pazarlanan hatta Okan Bayülgen'i otel sahibi gibi sunan VClub, toprakla binayı tapuda ayırarak oteli kendi üzerine kaydettirmiş... Otelin altındaki tarlayı ise millete metrekaresi 325 bin TL'den satmış... (O bölgede ortalama tarla fiyatı 400-800 TL arası) Yani esasında satışı yapılan 10 bin metrekarelik toprak parçası... Otelin üst kullanım hakkı VClubın kendi şirketi VBT Turizm Otelcilik ve Gayrimenkul'de... O yüzden, buradan şunu söyleyeyim... 325 bin TL para sayıp V Club'a ortak olduğunu düşünenler yarın öbür gün The S Oteli'ne gidip 'burası bizim' filan demeye kalkmasınlar. Şirket tapuda bir de laf kalabalığı yapmış. Tapuya 'çatalı, bıçağı, saksıyı, yastığı' kaydettirmiş... Nedense 4 katlı betonarme otel binasıyla ilgili tapu kaydında tek bir cümle yok. Aslında verdikleri tapular incelendiğinde zaten bu açıkça görülüyor. Bu uyanıklığa Medeni Kanun'a atıf yaparak kılıf uyduruyorlar. Halbuki, 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu'na göre, arazinin mülkiyeti malikte kalır. Fakat arazi üzerindeki taşınmaz malın hakkı sahibine kabul edilir. Şöyle anlatayım: VClub 9 bin kişiye tarla satıyor. Bu satışın içinde otel motel yok. Velhasıl insaları kandırdıkları açık.Gelelim kira sözleşmelerindeki hilelere. Parayı kaptırdık ama her yıl Bodrum'da, Alaçatı'da tatil yaparız, o da pek mümkün gözükmüyor. 60 gün önceden haber verme zorunluluğu var. Müsait değiliz derse, yapacak birşey yok. O da bulsanız da üzerine yine para ödeyeceksiniz. Yahu 132 odalı 6 ay bile sezonu olmayan bir otelde 9 bin hissedarı nerede yatırıp kaldıracaksınız? 

Kaynak: Birgün, Sabah

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.