TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Alışveriş turizmi destinasyonun çekiciliğini artırıyor

Alışveriş turizmi, gelen turizm gelirlerinin %82 ​​oranında arttığı Seyahat ve Turizm sektörünün toparlanmasında önemli bir rol oynuyor.

Haber Giriş Tarihi: 10.09.2023 00:10
Haber Güncellenme Tarihi: 10.09.2023 00:10
Kaynak: Türkiye Turizm
Alışveriş turizmi destinasyonun çekiciliğini artırıyor

Perakende turizmi, 2019'da Seyahat ve Turizm'in GSYİH'sinin %6'sını oluşturuyor 'Perakendecilik', perakende gezginler için en önemli tema olarak ortaya çıkıyor
Barselona, ​​​​İspanya: Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi (WTTC) bugün “Küresel Perakende Turizmi: Trendler” lansmanını yaptı ve Insights ”, alışveriş turizmi hakkındaki düşüncelerimizi değiştirecek bir rapor. WTTC ile Hong Kong Politeknik Üniversitesi Otelcilik ve Turizm Araştırma Merkezi'nin The Bicester Collection işbirliğiyle ortak araştırması, 2017'de düzenlenen bir etkinlikte yayınlandı.
Bicester Koleksiyonu'nun bir parçası olan La Roca Köyü, Köyün 25. yıl dönümüne denk gelecek şekilde Barselona, ​​​​İspanya'da yer alıyor. 2019'da perakende turizm, Seyahat ve Turizm sektörünün değerinin %6'sını oluşturan 178 Milyar ABD Doları tutarında önemli bir rakamı temsil etti ve bu rakamı aşıyor. Bazı destinasyonlarda . Dünya genelinde ekonomilere sağlanan bu önemli artışa rağmen, tarihsel olarak yeterince araştırılmamış olması, stratejik öngörü için kritik verilerin eksikliğine yol açmıştır.

En son WTTC raporu, bu boşluğu ele alarak, seyahat edenlerin alışveriş alışkanlıklarına ilişkin öngörüler sunuyor. şehirdeki perakende satış noktalarına yer veriyor ve sürdürülebilir perakende gibi yeni ortaya çıkan trendleri öne çıkarıyor. Bu rapor, perakende turizmin hem destinasyonlar hem de işletmeler için kullanılmamış muazzam potansiyeline ışık tutuyor.
Rapora göre bu segment, 2021 yılında Amerika ve Avrupa'nın öncülüğünde çoğu pazarda COVİD-19 salgınından kurtulmaya başladı. Dikkat çekici bir büyüme sergileyerek, pandemi öncesi hemen hemen tüm pazarlarda genel ekonomileri geride bırakarak dayanıklılığını ve gelecekteki büyüme beklentilerini ortaya koydu. Perakende turizmi, gelen turizm gelirlerinin %82 ​​oranında arttığı Seyahat ve Turizm sektörünün toparlanmasında önemli bir rol oynuyor.

2022'de Alışveriş artık sadece bir boş zaman etkinliği değil; seyahat kararlarını şekillendirir, destinasyonun çekiciliğini artırır, döviz kazancını artırır ve yerel markaları ve ürünleri destekler.Rapor, alışverişi teşvik etmek ve müşteri deneyimini geliştirmek için 'perakendecilik' (perakendecilik ve eğlencenin birleşimi) dahil olmak üzere ortaya çıkan temaları vurguluyor.

WTTC Başkanı ve CEO'su Julia Simpson şunları söyledi: “Perakende turizmi artık sadece hediyelik eşya satın almaktan ibaret değil; bu, Seyahat ve Turizm sektörünün toparlanmasının ardındaki itici güçtür ve gelire, istihdam yaratılmasına ve genel ekonomik büyümeye önemli ölçüde katkıda bulunuyor.Bu rapor, perakende turizmin kullanılmayan potansiyelini ve Seyahat ve Turizm sektöründeki paydaşların uyum sağlama ihtiyacının altını çiziyor gezginlerin tercihlerini değiştirmeye çalışıyoruz. Gezginler, lüks bir ortamda lüks markaların yanı sıra, destinasyonlarının kültürünü ve benzersizliğini yakalayan otantik markalar arıyor.”

Bicester Koleksiyon Başkanı ve Küresel Baş Tüccar Desirée Bollier şunları söyledi: “Ekonomik refahı zenginleştirici deneyimlerle birleştirmek, perakende turizmi kültürel mirası kutlarken toplulukları canlandırıyor. Perakende, seyahat ve turizm arasındaki işbirliğine dayalı bir yaklaşım, sektör büyümesini bilinçli eylemlerle dengeleyerek gezginin yolculuğunu geliştiriyor. Destinasyon bütünlüğü, teknolojik kucaklama, kamu-özel sektör işbirliği, gezginlerin bakış açısına empati kurma ve iyi düşünülmüş politikaları savunma yoluyla perakende turizmin dinamik geleceğinin yolunu çiziyoruz."

Otelcilik ve Turizm Araştırma Merkezi Direktörü Hong Kong Politeknik Üniversitesi Otel ve Turizm İşletmeciliği Okulu’ndan Profesör Haiyan Song, şunları söyledi: "Seyahat ve Turizmde sürdürülebilirliğin önemi, COVİD-19 salgını sonrasında artmaya devam edecek ve perakendecilerin, alışveriş yapan ve seyahat eden kişilerden kaçının ödeme yapmaya istekli olduğunu anlaması zorunludur. Sürdürülebilir ürünler için. Rapor, günümüz alışveriş turistlerinin harcama kalıpları ve tercihleri ​​hakkında değerli bilgiler sunuyor. Deneyimsel turizmin alışverişle birleştirilmesi ve perakende turistin taleplerinin karşılanması vurgulanıyor. Cadde mağazaları popüler alışveriş destinasyonları olmayı sürdürürken, şehir dışındaki perakende de popüler olmaya devam ediyor. ankete katılanların yaklaşık üçte biri bu tür destinasyonlara ziyarette bulunduğunu bildirdiği için popülerliği de artıyor. Ayrıca, çevrimiçi alışveriş, geleneksel perakende deneyimlerinin yerine geçmekten ziyade onları tamamlıyor. Rapor ayrıca perakende turizmindeki paydaşlar için değerli tavsiyeler sunarak bu tür destinasyonlarda nasıl gezinebilecekleri konusunda rehberlik sağlıyor. başarılı bir şekilde ortaya çıkan trendler. Perakende turizminin geleceği olumlu görünse de, iş kanunlarıyla ilgili zorluklar ve vergisiz alışveriş politikalarının etkisi de dahil olmak üzere belirli engelleri kabul etmek ve ele almak önemlidir. Bu engellerin aşılması, devam eden büyüme ve sürdürülebilirlik açısından hayati önem taşıyacaktır. “

Kaynak: Türkiye Turizm

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.