TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Almanya turizm pazarında son durum

AĞUSTOS ayındaki satış ve iş ortamı iklimi, Almanya turizm pazarında faaliyet gösteren seyahat acentelerinin beklentilerini biraz daha yukarı çekti. Dr Fried & Partner tarafından Almanya genelinde klasik ve online seyahat acenteleri ile her ay yapılan 'Satış İklimi Endeksi' araştırmasının ağustos ayı sonuçları açıklandı.

Haber Giriş Tarihi: 22.08.2024 12:24
Haber Güncellenme Tarihi: 22.08.2024 12:24
Kaynak: Yeni Alanya
Almanya turizm pazarında son durum

Verilere göre, geçtiğimiz ay yüzde 50 olan 'satışların mevcut durumundan memnunum' diyenlerin oranı ağustos ayında yüzde 51,9'a yükseldi. Katılımcıların yüzde 37,8'si 'tatmin edici' derken, yüzde 11,7'lik kesim satışların zayıf olduğunu bildirdi.


ÖNÜMÜZDEKİ 6 AYA İLİŞKİN TALEP BEKLENTİLERİ


Temmuz ayında yüzde 22,2 olan 'önümüzdeki 6 aylık süreçte seyahat hizmetlerine dönük talebin artacağını' söyleyenlerin oranı ağustos ayında yüzde 5,6 artarak yüzde 27,8'e yükselirken, yüzde 57,2'lik kesim satışların sabit kalacağını, yüzde 15'lik kesim ise daha kötü olacağını ifade etti.


ÖNÜMÜZDEKİ 6 AYA İLİŞKİN GELİR BEKLENTİLERİ


Seyahat acenteleri, önümüzdeki 6 aylık süreçte gelirlerde bir artış bekleyip beklemedikleri sorusuna ise yüzde 28,2 oranında evet (geçen ay yüzde 26,3'tü) yanıtını verdi. Katılımcıların yüzde 51,1'i gelirlerin sabit kalacağını düşünürken, yüzde 20,7'lik kesim düşüş olacağını (geçen ay yüzde 23,7 idi) düşünüyor. (Turizm Güncel)

Kaynak: Yeni Alanya

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.