TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Antalya Büyükşehir Belediyesi büyük projeyi onayladı…

Antalya Büyükşehir Meclisi’nde muhalefetin karşı çıktığı Boğaçayı 2. Etabı’nın ıslah ve rekreasyon projesi geçtiğimiz gün gerçekleştirilen Antalya Büyükşehir Belediye Meclisinden geçti. Yapılacak olan proje ile Konyaaltı ve Boğaçayı’nın çehresi değişecek.

Haber Giriş Tarihi: 22.07.2024 12:41
Haber Güncellenme Tarihi: 22.07.2024 13:33
Kaynak: Antalya Gündem
Antalya Büyükşehir Belediyesi büyük projeyi onayladı…

Antalya’da son yılların en büyük tartışma konularının başında gelen Boğaçayı’nın çehresini değiştirecek olan Boğaçayı 2. Etabı’nın ıslah ve rekreasyon projesi geçtiğimiz gün gerçekleştirilen Antalya Büyükşehir Belediye Meclisinden geçti.

Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Menderes Türel tarafından hayata geçirilen Boğaçayı Projesi’nin ilk etabı büyük tartışmalara neden olmuştu. Yıllardır doğal cazibesi ile dağdan gelen suların denize birleşim noktası olan Boğaçayı kazılmıştı. Burada oluşturulan havuz sonrası doğal yapısı bozulan Boğaçayı yaz aylarında sucul bitkilerin oluştuğu, çevreye kötü koku yayan ve sivrisinek üreten bir bataklık haline gelmişti.

Daha önce Antalya Büyükşehir Belediyesi meclisine gelen proje muhalefetin eleştirileri üzerine seçim sonrasına bırakıldı. Konyaaltı ve Boğaçayı’nın çehresini değiştirecek olan projeye seçim sonrası başlanacak. 47 bin 300 metrekarelik bu alanda 27 bin 600 metrekare yeşil alan, bisiklet yolları, yürüyüş ve koşu yolları, çocuk oyun alanları, köpek parkı, spor sahaları, skate park bulunacak. Ekolojik denge bozulmadan yapılacak olan proje ile Antalya yeni bir cazibe merkezine kavuşacak.

Boğaçayı 2. Etabı’nın ıslah ve rekreasyon projesi geçtiğimiz gün gerçekleştirilen Antalya Büyükşehir Belediye Meclisinden geçti. Yapılacak olan proje ile Konyaaltı ve Boğaçayı’nın çehresi değişecek.

Kaynak: Antalya Gündem

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.