TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Belediyeler Turizm İşletme Belgesi veremeyecek...

Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 2024 yılı sonunda konaklama sektörünün tamamının bakanlık denetimine gireceğini, belediyelerin artık turizm işletme belgesi veremeyeceğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 03.11.2023 09:26
Haber Güncellenme Tarihi: 03.11.2023 09:26
Kaynak: Manşet Medya
Belediyeler Turizm İşletme Belgesi veremeyecek...

Kültür ve Turizm Bakanlığı, düşük standartta hizmet veren belediye işletme belgesi sahibi otel, motel ve pansiyon gibi konaklama tesislerini bakanlık çatısı altına almak üzere çalışmalara başladı. Turizm belgeli tesislere göre hizmet kalitesi ve standartlarının daha az olduğunu gören bakanlık, Türkiye'de yaklaşık 400 bin yatak kapasitesi bulunan bu tesisleri kendi bünyesine katmak için hazırlanıyor.  2024 yılında ise tüm konaklama tesislerinin Turizm Bakanlığı çatısı altında toplanacağı öngörülüyor.

"TESİSLER TEK ÇATI ALTINDA TOPLANACAK"

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından verilen turizm işletme belgeli tesislere göre gıda, hijyen ve hizmet kalitelerinin daha az seviyede bulunmasıyla şikâyetler oluşuyordu. Turizm Bakanlığı denetimi altında olmayan bu tesisler hakkında şikayetlerin sürekli olarak bakanlığa iletilmesi bu yönde bir çalışmanın başlamasına neden oldu. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, şu anda tesisler hakkında hazırlanan proje tamamlanmak üzere, “Hukuki olarak mevzuatta değişiklik yapılması gerekiyordu, gerekli değişiklikler yapıldı” diye konuştu.

TÜM TURİZM İŞLETMELERİNİ KAPSIYOR

Türkiye’de turizm gelirleri ve gelen ziyaretçi sayıları artıyor. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, turizm sektöründe nitelik ve incelik stratejisini uyguladıklarını vurgulayarak, “Yıllardır kanunda yaptığımız değişikle artık bütün oteller belediye artı bakanlık belgeli olacak demiştik. Şu anda tüm otellerin bu geçiş süreci hızlı bir şekilde tamamlanıyor. 2024 yılı sonunda konaklama sektörünün tamamı bakanlık denetimine girecek” dedi.

Kaynak: Manşet Medya

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.