TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fikri Ataoğlu: Kuzey Kıbrıs’ı Turizm Markası Yapmaya Kararlıyız

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Dünya Turizm Günü kapsamında turizmin ülke ekonomisine ve kültürel zenginliğe katkısını vurguladı. Kuzey Kıbrıs'ı turizm markası haline getirme hedefleri ve büyük projeler üzerine açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 28.09.2024 09:24
Haber Güncellenme Tarihi: 28.09.2024 17:50
Kaynak: kıbrıs genç tv
Fikri Ataoğlu: Kuzey Kıbrıs’ı Turizm Markası Yapmaya Kararlıyız

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, 27 Eylül Dünya Turizm Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Ataoğlu, "Turizm, kültürleri birbirine yaklaştıran, insanlar arasında anlayış ve dostluğu güçlendiren önemli bir köprüdür. Ülkemizin eşsiz doğal güzellikleri, tarihi zenginlikleri ve misafirperver insanları ile bu sektörde hak ettiği yeri alması için çalışmalarımıza kararlılıkla devam ediyoruz" dedi.

Ataoğlu, Kuzey Kıbrıs’ın Akdeniz’in kalbinde yer aldığını, tarih boyunca pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış bu cennetin, doğal güzellikleri ve kültürel çeşitliliği ile ziyaretçilerine unutulmaz bir deneyim sunduğunu vurguladı. "Bu potansiyelimizi en iyi şekilde değerlendirmek, sürdürülebilir ve nitelikli bir turizm anlayışı ile geleceğe taşımak öncelikli hedefimizdir" ifadelerini kullandı.

Bakanlık olarak ülke turizmi için büyük projelere imza attıklarını belirten Ataoğlu, "Girne Antik Limanı’nı yeni çehresi ile turizmin hizmetine kazandırdık, Tiyatrolar binasını bitirme aşamasına geldik, Girne Güzel Sanatlar Müzesi’ni yakında ziyarete açacağız, bunun yanı sıra Turizm Master Planı çalışmalarımızı başlattık. Bu çalışma ile turizmin 10 yıllık geleceğini sektör ile birlikte inşa etmiş olacağız" dedi.

Ataoğlu, Güney Kıbrıs’ın turizmi baltalamak için yaptığı girişimlere karşı, Ercan Havalimanı’ndan turist akışını artırmayı hedeflediklerini belirtti. "Bunu da 2025 yılında Avrupa bölgesinden gelecek olan uçaklara teşvik vererek çözmeyi ümit ediyoruz" dedi.

"Ada Kıbrıs" markası ile Türkiye pazarında güçlü tanıtımlar başlattıklarını açıklayan Ataoğlu, "Bu alanda çok iyi bir proje çalışması yürütüyoruz. Anavatan Türkiye’de yaşayan kardeşlerimizin ülkemizi daha iyi tanımaları ve tatillerini burada planlamaları için bu yapılan çalışma da önemli bir rol oynuyor" ifadelerini kullandı.

Ataoğlu, mesajının sonunda, "Bu çalışmalar ışığında Dünya Turizm Günü’nün, ülkeler arasında turizmin önemini daha iyi kavrayarak, sürdürülebilir bir kalkınma yolunda ilerlemeye vesile olmasını temenni ediyorum. Turizm sektörünün gelişmesi, sadece ekonomik açıdan değil, aynı zamanda kültürel zenginliklerimizin korunması ve gelecek nesillere aktarılması açısından da son derece kıymetlidir. Bu anlayışla, Kuzey Kıbrıs’ı bir turizm markası haline getirmek için gayretle çalışmalara devam edeceğiz" dedi.

Son olarak Ataoğlu, "Tüm turizm emekçilerimize ve turizm dostlarımıza başarı ve mutluluklar diliyor, Dünya Turizm Günü’nü kutluyorum" diyerek mesajını tamamladı.

Kaynak: kıbrıs genç tv

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.