TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Taylor Swift'in konserleri terör tehdidi nedeniyle iptal edildi

Çarşamba günü erken saatlerde Avusturya polisi, IŞİD grubuna bağlılık yemini ettiği bildirilen 19 yaşındaki bir şüpheliyi yakaladı.

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2024 10:36
Haber Güncellenme Tarihi: 08.08.2024 18:12
Kaynak: Euronews
Taylor Swift'in konserleri terör tehdidi nedeniyle iptal edildi

Avusturyalı yetkililerin etkinlikler sırasında terör saldırısı planladıkları iddiası ile iki kişiyi gözaltına almasının ardından Taylor Swift'in başkent Viyana'da vereceği üç konser de iptal edildi.

Konserler, Avrupa'yı dolaşan ve son olarak Almanya'yı ziyaret eden Taylor Swift'in Eras Turnesi kapsamında perşembe, cuma ve cumartesi günleri Viyana'daki Ernst Happel Stadyumu'nda gerçekleştirilecekti.

Etkinliğin organizatörleri Instagram'dan yaptıkları açıklamada, "Hükümet yetkililerinin planlı bir terör saldırısını doğrulaması nedeniyle... planlanan üç gösteriyi herkesin güvenliği için iptal etmekten başka seçeneğimiz yok," dedi.

Yetkililer, çaşamba günü Viyana'da 19 yaşında bir kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Yerel medyada yer alan haberlere göre, daha önce yetkililer tarafından terör şüphelisi olarak bilinen bu kişi, 100'den fazla bölge sakininin tahliye edildiği büyük bir polis operasyonunun ardından yakalandı.

Yetkililer tarafından kimliği açıklanmayan 19 yaşındaki şüphelinin Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) grubuna bağlılık yemini ettiği ve internet üzerinden radikalleştiği iddia edildi.

Viyana'da ilk şüpheli ile irtibat halinde olduğu düşünülen ikinci bir kişi de gözaltına alındı. Polis şimdi saldırı girişimiyle bağlantılı olabileceği düşünülen üçüncü bir kişiyi daha arıyor.

Yetkililer, saldırı planı hakkında yabancı bir güvenlik servisi tarafından bilgilendirildi.

Avusturya'nın en üst düzey kamu güvenliği şefi Franz Ruf, yetkililerin böyle bir saldırı için yapılan hazırlıklardan haberdar edildiğini ve şüphelinin odak noktasının yaklaşan konser olduğunu söyledi.

Konserin Avusturya'daki her günü için toplam 65.000 koltuk satılmış olup, 20.000 hayranın da konser alanının dışında hazır bulunması bekleniyordu.

Kaynak: Euronews

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.