TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Üç yıllık dünya turu için rezervasyon yaptıran yolcular, gemiyi bekliyor

Odyssey adlı büyük yolcu gemisinin 147 ülkede 425 limanı ziyaret etmesi planlanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2024 10:52
Haber Güncellenme Tarihi: 05.09.2024 10:55
Kaynak: Euronews
Üç yıllık dünya turu için rezervasyon yaptıran yolcular, gemiyi bekliyor

Üç buçuk yıllık dünya seyahatine çıkabilmek için binlerce dolar masraf yapan yolcu adayları, sabırla Odyssey adlı büyük yolcu gemisinin yola çıkacağı günü bekliyor.

Bu yolculardan Lanette Canen ve Johan Bodin, deniz göçebesi olmak için karadaki yaşamlarından vazgeçtiklerini söylüyor.

Aradan aylar geçmesine rağmen çift henüz denizde bir gece bile geçirmedi. Gemileri Odyssey, Belfast'ta onarım çalışmaları nedeniyle mahsur kaldı ve üç buçuk yıl sürecek dünya turu için mayıs ayında planlanan kalkışı ertelendi.

Bodin cuma günü yaptığı açıklamada, Kuzey İrlanda'nın başkentinde mola vermekten keyif aldıklarını ancak "her barı ziyaret ettiğimizde, her balık ve patates kızartması mekanını denediğimizde ve İrlanda müziği yapan tüm yerleri dinlediğimizde, başka bir yere gitmeye hazırdık," dedi.

Cazibesi ne?

Villa Vie Residences'ın Odyssey'i, sürekli gemi seyahatinin fırtınalı dünyasındaki en son girişim.

Üç buçuk yıllık yolculuk ile dünyanın çevresini dolaşan bir gemide yolculara denizde yaşama şansı sunuluyor. İlk seferde yedi kıtada, 147 ülkede 425 limanı ziyaret etmesi planlanıyor.

"Villa" olarak faturalandırılan kabinler 99.999 dolar (90.369 euro) artı geminin operasyonel ömrü boyunca (en az 15 yıl) aylık ücretten başlıyor. Yolcular ayrıca, yolculuğun haftalar veya aylar süren bölümleri için de kayıt yaptırabiliyor.

Maceraperest emeklileri ve yerinde duramayan dijital göçebeleri hedefleyen pazarlama materyalleri, spor salonu, spa, yeşil alan, eğlence tesisleri, iş merkezi ve "deneyimsel mutfak merkezi" ile tamamlanan "yüzen bir cennette ev sahibi olmak için inanılmaz bir fırsat" sunuyor.

Fakat önce Odyssey'in rıhtımdan ayrılması gerekiyor.

Odyssey ne zaman yelken açacak?

Şu anda Belfast'ın Harland & Wolff tersanesinde, bir asırdan fazla bir süre önce "lanetli" RMS Titanic'in inşa edildiği yerde.

Villa Vie Residences'ın pazarlama müdürü Sebastian Stokkendal, şirketin "30 yıllık bir gemiyi dört yıllık bir yatıştan sonra yeniden faaliyete geçirmek için gerekenlerin büyüklüğü karşısında alçakgönüllü" olduğunu söyledi. Dümen şaftları, çelik işleri ve motor revizyonları üzerinde yapılan çalışmaların ardından geminin neredeyse yola çıkmaya hazır olduğunu da ekledi.

Associated Press'e (AP) gönderdiği e-postada, "Önümüzdeki hafta Bremerhaven, Amsterdam, Lizbon ve ardından Karayipler segmentimiz için Atlantik'i geçeceğimiz başarılı bir kalkış bekliyoruz," dedi.

Odyssey yolcuları beklerken ne yapıyor?

Şirket, Kuzey İrlanda'da geminin yola çıkmasını bekleyen yaklaşık 200 yolcunun masraflarını ödüyor.

Gün boyunca gemiye binmelerine izin verilen yolculara yemek ve eğlence sunuluyor ancak gece kalmalarına izin verilmiyor.

Kruvaziyer şirketi, geminin demir almasını beklerken Avrupa'yı daha fazla keşfetmek isteyenlere Belfast ve diğer Avrupa şehirlerindeki otellerin masraflarını karşılıyor.

Her ikisi de Hawaii'de yaşarken tanışan İsveçli ve Amerikalı Bodin ve Canen, bu süreyi Odyssey'den haber bekledikleri İtalya, Hırvatistan ve Bodin'in memleketi İsveç'e seyahat etmek için kullandı.

Canen, Arizona merkezli oto-cam işini gemiden yürütmeyi planlıyor. Bir marangoz olan Bodin ise çiftin beklemedeki yolculuğunu belgeleyen bir YouTube kanalına içerik üretiyor.

1993 yılında inşa edilen ve 2020 yılında koronavirüs salgını nedeniyle batmadan önce yıllar boyunca çeşitli kruvaziyer hatları tarafından farklı isimler altında işletilen Odyssey, 2023 yılında Villa Vie Residences tarafından satın alındı.

2002'de suya indirilen MS The World şu anda bu türde faaliyet gösteren tek gemi. Bir başka girişim olan Life at Sea, gemi bulamayınca geçen yılın sonlarında planlanan üç yıllık seferini iptal etti.

Canen ve Bodin, Life at Sea için depozito yatırdılar. Daha sonra paralarını geri alan çift, ayrıca hala geri ödeme istedikleri bir başka beklemedeki girişim olan Victoria Cruises için de kumar oynadıklarını kabul ediyor.

Çift yine de deniz göçebesi olma hayallerinden vazgeçmiş değil.

Bodin, "Çılgın, aptal, saf ya da dirençli olabiliriz," dedi. "Bilmiyorum, istediğiniz etiketi yapıştırabilirsiniz."

Kaynak: Euronews

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.