TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yunanistan’da ‘aşırı turizm’ önlemleri: Ek ücret alınacak

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, aşırı turizm baskılarını hafifletmek için değişiklikler yapacak. Turist sayısındaki artışa 'endişeli'. Limanlara gelen yolculardan ek ücret alınacak. Konaklama vergileri artırılacak, kısa vadeli kiralamalar yasaklanacak. Türkiye'den Yunan adalarına ekspres vize uygulaması başladı. Turistler 60 euro karşılığında bir haçalık vize alabilecekler.

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2024 11:15
Haber Güncellenme Tarihi: 09.09.2024 11:21
Kaynak: Gazete Duvar
Yunanistan’da ‘aşırı turizm’ önlemleri: Ek ücret alınacak

Yunanistan Başbakanı Kriakos Miçotakis, aşırı turizmin yarattığı baskıları hafifletmek amacıyla bazı değişiklikler yapılacağını duyurdu. Yılın belirli aylarında artış gösteren turist sayısı konusunda 'endişeli' olduklarını bildiren Miçotakis, ek ücretlerin yürürlüğe gireceğini bildirdi.

Selanik Uluslararası Fuarı'nda konuşan Yunanistan Başbakanı, kruvaziyer gemiler ile limanlara gelen yolculardan ek ücret alınacağını duyurdu. Söz konusu ücretlerin, Santorini ve Mikonos'ta daha yüksek olacağı kaydedildi

Yunanistan'ın bazı bölgelerinin 'aşırı turizm' sorunuyla karşı karşıya olduğunu dile getiren Miçotakis, konaklama vergilerinin de artırılacağını aktardı. Mitsotakis, başkent Atina'nın bazı bölgelerinde kısa vadeli kiralamaların yasaklanacağını açıkladı.

TÜRKİYE'DE EKSPRES VİZE UYGULAMASI

Yaz aylarının başında Yunan adalarına ekspres vize uygulaması başladı. Türkiye’den turistler 60 euro karşılığında ekspres vize alarak Yunan adalarını bir hafta süreyle ziyaret edebiliyor. Midilli, Sakız, Sisam, Limni, Leros, Kalimnos, Kos, Simi, Rodos ve Meis adalarına kapı vizesiyle gidilebiliyor.

Evraklar, 7 iş günü öncesinde gönderiliyor. Evrakların işleme alınması için feribot firmaları ve Yunan Gümrük tarafı da ekstra ücret talep ediyor. Böylelikle Yunan adalarına giriş maliyeti 80-90 euroyu buluyor.

Ekspres vize uygulanmasından faydalanmak isteyen Türk ziyaretçilerin, kendilerinden istenen evrakları başvuru formuyla Yunan yetkili birimlerine ulaştırmaları gerekiyor. Gerekli evraklar, adaya geçiş noktalarında yetkili birimlere teslim ediliyor ancak girişlerde bekleme yaşanmaması için evrakların ziyaret öncesinde adalar ve Türkiye arasındaki feribot seferlerini düzenleyen seyahat acentelerine teslim edilmesi tavsiye ediliyor.

Her bir ada ziyareti için Yunan makamlarınca 1 ila 7 gün geçerli olacak vize veriliyor. Adalar için alınan ekspres vizeler sadece bu adalar için geçerli olabiliyor ve Yunanistan'ın başka bir bölgesine geçişte kullanılamıyor.

Kaynak: Gazete Duvar

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.