TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BU PAZAR TGA SEÇİMLERİNDE OY KULLANMAYI UNUTMAYIN

Yazının Giriş Tarihi: 23.12.2022 14:19
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.12.2022 14:31

10 AYDA 42 MİLYON 164 BİN TURİST AĞIRLADIK

2023'e girerken gündemimizde o kadar çok konu var ki. Öncelikle turist sayısındaki artışa baktığımızda Ocak-Kasım döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 84,77 artış göstererek 42 milyon 164 bin 954 olarak gerçekleştiğini görüyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın paylaştığı verilere göre, Ocak- Kasım döneminde Türkiye’ye en çok ziyaretçi gönderen ülke sıralamasında Almanya birinci, Rusya Federasyonu ülkeleri ikinci, İngiltere ise üçüncü sırada bulundu. İngiltere’yi Bulgaristan ve İran izledi. 2022 Yılında Almanlar birinci olarak bize sürpriz yapmış oldu.

2022’DE EN ÇOK ASGARİ ÜCETİ KONUŞMUŞUZ

Ajans Press her sene medyada en çok konuşulanları derliyor. 2022'de en çok ekonomi konuşulmuş, orada da başı asgari ücrete gelen zam haberleri çekmiş. Asgari ücretin 8.500 TL olarak açıklanmasıyla, bu haber 2022'yi açık ara önde kapatır. Demek ki herkesin derdi ekmek parası, geçim derdi. Umarız 2023 yılında TL'miz döviz karşısında değerlenir, her kesimde biraz daha rahatlama hissederiz.

YÜKSEK KİRALAR TURİZM İŞÇİLERİNİ KAÇIRIYOR

Bugünlerde büyük şehirlerde ve özellikle Antalya'da başka bir gündem, yüksek ev kiraları. Turizm işçilerimizi kira artışları nedeniyle bir bir kaybediyoruz. Hiçbir çalışanın gücü bu kiralara yetmez. Önümüzdeki sezonda insan kaynakları sorunu yaşamamak için bir an önce yetkililerin bu konuya el atması gerekiyor. Çünkü 2023 turizm hedeflerimiz yüksek, gelen turiste hizmet verecek turizm personeline ihtiyacımız var. Gözlemlediğim kadarıyla, yabancı göçmenler Antalya'ya gelirken, Antalyalılar da başka yerlere gidiyor. Bunu hem şehrimizin demografik yapısı adına hem de tarım ve turizm sektörlerinde insan kaynakları sorunu yaşamamak adına tehlikeli buluyorum.

BU PAZAR TGA SEÇİMLERİNDE OY KULLANMAYI UNUTMAYIN

Turizm sektörünün gündeminde bu pazar gerçekleşecek TGA yönetim kurulu seçimleri var. Antalya'dan AKTOB Başkanı Kaan Kavaloğlu, TGA Yönetim Kurulu üyeliğine adaylığını açıkladı. Aynı zamanda TÜROFED Yönetim Kurulu Üyesi Kavaloğlu 25 Aralık’ta gerçekleşecek seçimler için; Antalya’nın turizmden hak ettiği değeri alması, sektörde potansiyelin artması ve Antalya turizmi için taraf olmaya davet etti. Kavaloğlu adaylığına ilişkin yaptığı açıklamada; “Olmazsa olmazımız turizmde bir olmaktır. Turizmde biriz ve dirayetliyiz” felsefesiyle, Antalya’nın ve Türkiye’nin tanıtımına katkı sunan turizmcilerle yola çıktık. Her birimiz TGA’ya, yasalara ve mevzuata uygun olarak Akdeniz ve Antalya turizmi adına payımızı ödüyoruz. Bölgemizi en iyi şekilde temsil edelim, gelin birlik olalım yönetimde tek ses olup, ödediğimiz payların amacına uygun olarak daha fazla turizme katma değer sağlaması adına taraf olalım. İşte bu nedenledir ki; 25 Aralık 2022 tarihinde olan TGA Yönetim Kurulu Üyeliği seçimleri için oy kullanma yetkisi olan otelcilerimizi, oyunu kullanmaya davet ediyorum” dedi. Biz de buradan otelci dostlarımıza oy kullanmaları konusunda hatırlatma yapmış olalım.

CORENDON, ITB BERLİN İÇİN ÖZEL UÇAK KALDIRIYOR

Turizm sektörünün en favori fuarlarından Berlin ITB bence bu sene daha fazla önem taşıyor. Almanlar 2022 Türkiye turizminde başı çektiği gibi, 2023’te de liderliğini devam ettirecek gibi gözüküyor. Corendon bunu öngörerek bu fuara özel uçuş yapacak. Özel uçak Antalya Havalimanından 6 Mart saat 11:15’te gidecek, 9 Mart saat 18’de dönecek. Hem havayolu hem de otel yatırımı konusunda göz bebeği markamız Corendon Airlines Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer’in ülkemiz turizminde katkıları büyük. Bu özel uçuş, fuarcıları çok rahatlatacak.

YILBAŞI OTELLERİ DOLU

Antalya'da yılbaşında açık olan oteller, rezervasyonlarından mutlu. Otelci dostlarımızdan duyduğum kadarıyla doluluklar yüzde 80-90 seviyesinde. Bu yılbaşı tatilinde Emre Aktuğ, Işın Karaca, Berkay, Haluk Levent, Emel Sayın, İskender Paydaş Antalya Otellerinde sahne alacak.

Çeşme otelleri de yüzde 80'lerde. Özellikle İzmir ve çevre şehirde yaşayanlar için, Çeşme'de yılbaşı geçirme modası başladı. Çeşme turizmcilerinin keyfi yerinde.

Eskiden kayak denince sadece Uludağ akla gelir ve az sayıda kitle kayak yapardı.  Palandöken, Erciyes, Kartalkaya gibi yeni kayak merkezlerinin açılması kayak kültürünü yaygınlaştırdı. Kayak otellerine artık Anadolu'dan ailelerin gittiğini ve kayak kültürünün arttığını görüyoruz. Bu sene kayak otellerinde yüzde 50 oranında da yabancılar geliyor. Bu durum sektör adına çok sevindirici. Kayak otelleri de bu sezondan umutlu.

Termal oteller ünlü sanatçılarla sunduğu paketleri %70-80 oranında sattı. Özellikle Afyon birçok ünlü sanatçıyı yılbaşında ağırlayacak. Afyon Otellerinde bu yılbaşı tatilinde; Öykü Gürman, Ferhat Göçer, Safiye Soyman, Burcu Güneş ve Ege gibi ünlü sanatçılar sahne alacak.

Termal tesislerin eski alaturkalığından kurtulup, modern yıldızlı oteller seviyesine çıkması, termal turizmi artırdı. Her noktası şifalı sularla dolu ülkemizde, kaliteli termal otel sayısının artması, termal turizm cirolarını daha çok artıracaktır.

KIŞ TURİZMİNE RUS ETKİSİ

Bu senenin yılbaşı doluluklarına ve kış turizmine bir başka etki de Ruslar’dan geldi. Savaş nedeniyle Ruslar’a Avrupa ve birçok ülke vize vermiyor. Onlar da kayak tatillerini bu sene Türkiye’deki otellere kaydırdılar. Hatta sadece kayak değil, termal otellerine kış tatillerine de gelmeye başladılar. Afyon’daki termal otelciler rezervasyonlarının yarısını Rusya Federasyonu ülkelerinden aldığını açıkladı.

KAPADOKYA KIŞ TURİZMİNİN KRALI OLACAK

Dün Kapadokyalı turizmciler yılbaşı doluluklarını yüzde 100 olarak açıkladı. Yüzde 50 yerli turist alan Kapadokya, bu sene Uzakdoğu’dan sonra Meksika, Brezilya, Kolombiya gibi Latin Ülkelerinden de rezervasyon almaya başladı. Ekim-Nisan arası 6 ay olan sezonlarını, Mart ayına kadar uzatarak, 12 aya çıkardırlar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.