TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ABD'li dev zincir 1200 şube kapatacağını açıkladı

ABD'li Walgreens eczane zincirinin çevrimiçi rakipleri ve reçeteli ilaç ödemelerindeki düşüşle başa çıkamadığı için 2027 yılına kadar 1.200 mağazasını kapatacak

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2024 08:34
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2024 08:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.tourismjournal.com.tr/
ABD'li dev zincir 1200 şube kapatacağını açıkladı

CNN'in haberine göre 2027 yılına kadar şu anda açık olan yaklaşık yedi Walgreens'ten biri kapanmış olacak. Eczane zinciri Salı günü, önümüzdeki yıl yaklaşık 500 mağazanın kapılarının kapanacağını duyurdu.

Perakende analisti Neil Saunders'a CNN'e verdiği demeçte, "Walgreens, satın almalar yoluyla işini büyütmek için yıllarını harcadı; ama mağazalarının ve perakende operasyonlarının temellerini ihmal etti. Bu da birçok şubeyi, ciro kaybetme ve getiri elde edememe konumuna itti" dedi. 

AMERİKA'DAN 8500 ŞUBESİ VAR

ABD'de yaklaşık 8.500 mağazası bulunan Walgreens Boots Alliance Inc. kısa önce ABD'de yüzlerce mağazanın kapanmasına yol açabilecek bir dönüşüm planını duyurmuştu. Şirket, yaklaşık 500 mağazayı kapatarak başlayacak. Şirketin CEO'su Tim Wentworth ise analistlere yaptığı açıklamada, mağazalarının çoğunluğunun (yaklaşık 6.000 mağaza) karlı olduğunu ve şirkete üzerine inşa edebileceği bir temel sağladığını söyledi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.