TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Golden Global Yatırım Bankası 9 ayda 4 kat büyüdü

Golden Global Yatırım Bankası Genel Müdürü Ahmet Sefa Şen: - "Finansal sonuçlarımızla güven vermeye ve istikrarlı büyümemize devam ediyoruz"

Haber Giriş Tarihi: 03.11.2023 13:47
Haber Güncellenme Tarihi: 03.11.2023 13:47
Kaynak: AA
Golden Global Yatırım Bankası 9 ayda 4 kat büyüdü

Golden Global Yatırım Bankası, yılın ocak-eylül döneminde aktif büyüklüğünü 9,8 milyar liraya, üçüncü çeyrek karını da 859 milyon liraya çıkardı.

Şirketten yapılan açıklamada, Türkiye'de faizsiz finans uygulamalarını benimseyerek hizmet veren ilk yatırım bankası olan Golden Global Bank'ın üçüncü çeyrek bilanço verileri paylaşıldı.

Buna göre, Golden Global Yatırım Bankası 9 ayda 4 kat büyürken, 2020'de 150 milyon lira sermayeyle faaliyetine başlayan bankanın güçlü büyüme ivmesi, 2023'ün üçüncü çeyreğinde de hız kesmedi.

Geçen yılın aynı döneminde 98 milyon lira kar açıklayan banka, bu sene ilk 9 ayda 859 milyon lira net kar elde etti.

Bankanın ortalama aktif karlılığı yüzde 21, ortalama öz kaynak karlılığı ise yüzde 141 olarak gerçekleşti. Böylelikle Golden Global Yatırım Bankasının nakdi ve gayri nakdi finansman aracılığıyla ekonomiye desteği 3,8 milyar liraya ulaştı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Golden Global Yatırım Bankası Genel Müdürü Ahmet Sefa Şen, 3,5 yıl önce faaliyete başladıklarını ve bu kısa sürede yatırım bankacılığına ivme kazandırdıklarını belirtti.

Şen, şu değerlendirmelerde bulundu:

'Finansal sonuçlarımızla güven vermeye ve istikrarlı büyümemize devam ediyoruz. Her çeyrekte artan performansımızı üçüncü çeyreğe de taşıyarak karımızı artırarak bilançomuzu 9,8 milyar TL aktif büyüklüğe ulaştırdık.

Bu büyük başarıya ulaşmamızda emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma, müşterilerimize ve paydaşlarımıza teşekkür ediyorum. Sektörümüz ve ülke ekonomisi için faizsiz finans prensipleri çerçevesinde sürdürülebilir katma değer yaratmaya, Cumhuriyetimizin yeni yüzyılında ekonomik kalkınmaya güçlü destek vermeye devam edeceğiz.

Yurt içinde Türk lirası cinsinden nitelikli yatırımcılara yönelik kira sertifikası işlemlerinin ardından, 2023 yılında yurt dışında yabancı para cinsinden ilk kira sertifikası ihracını da gerçekleştirdik. Bunun yanında müşterilerimize katılım bankacılığı prensiplerine uygun yatırım fonlarını sunmak amacıyla Türkiye Elektronik Fon Alım Satım Platformu (TEFAS) üyeliğini tamamlayarak yatırım fonu alım satım işlemlerine başladık. Bankamız 2023 yılında Visa'nın B2B Connect platformuna da dahil oldu.'

Şen, bu işbirliğinin ticari müşterilere uluslararası ödeme ve alacak tahsilatlarını daha hızlı, güvenli ve uygun maliyetle yapma imkanı sağladığını bildirdi.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.