TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yeryüzündeki cennet Çeşme'de, Netflix filmi çekildi

En çok izlenen filmler arasına giren "The Swimmers" filminin bir bölümünde, Türkiye'nin en güzel plajı seçilen Ilıca Plajı Rio de Janerio'ya benzetildi.

Haber Giriş Tarihi: 14.12.2022 10:22
Haber Güncellenme Tarihi: 14.12.2022 10:22
Kaynak: Hürriyet
Yeryüzündeki cennet Çeşme'de, Netflix filmi çekildi

Yönetmenliğini Mısırlı bir ailenin çocuğu olarak Galler'de dünyaya gelen Sally El Hosaini'nin yaptığı, Suriyeli yüzücü Yusra Mardini'nin gerçek yaşam hikayesini konu alan The Svvimmers, Netflix'te izlenme rekorları kırıyor. Başarılı yüzücünün iç savaş yaşayan ülkesinden kaçışı ve 2016 Rio Olimpiyatlan'na katılma sürecini anlatan film, eleştirmenler ve izleyenlerden tam not aldı. Türkiye Prodüksiyonu AZ Celtic Film ve MATE Pictures tarafından gerçekleştiren yapıma İzmir Sinema Ofisi de rehberlik sağladı.

Ege'nin incisi Çeşme'yi açık hava platosu olarak değerlendiren ekip, üç farklı ülkenin görüntüsünü İzmir'de çekti. Geçtiğimiz yıl haziran ayında başlanan çekimler tamamlanarak film yayma girdi. Hayallerini gerçekleştirmek için her şeye göğüs geren iki kız kardeşin gerçek hikayesine dayanan film, İstanbul, Ege Bölgesi, Brüksel, Londra, Midilli, Rio de Janerio, Berlin ve Şam başta olmak üzere Türkiye, Belçika, İngitere, Yunanistan, Brezilya, Almanya ve Suri ye'nin dört bir yarımda çekildi

EN COK İZLENENLER ARASINDA 

Filmin bazı sahnelerinde replika yapılarak Midilli ve Rio çekimleri de Çeşme ve Alaçatı'da gerçekleştirildi. Denizi, kumu, suyu ve sıcaklığıyla Türkiye'nin en güzel plajı seçilen Ilıca Plajı, dünyanın en çok ziyaret edilen turizm destinasyonlarından Rio de Janerio ya benzetildi. Midilli'nin bazı görüntüleri ise begonvilleri ve Arnavut kaldırımlarıyla ünlü Alaçatı'da çekildi.

YERYÜZÜNDEKİ CENNET

Ceşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran. Çeşme'nin birçok dizi ve film çekimlerine ev sahipliği yapmasından büyük mutluluk duyduklarını söyledi. "Yeryüzündeki Cennet Cesme de el ele çok başarılı projelere imza atıyoruz. Denizi, tarihi, doğası, gastronomisi ve daha birçok güzelliğiyle Ceşme turizm destinasyonlarının başında yer alıyor" diyen Oran, ilçenin bu güzelliklerini tüm dünyanın görmesi, bilmesi açısından bu tarz organizasyonların önemli olduğunu kaydetti.
 

Kaynak: Hürriyet

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.