TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Her şey dahil ayarı Turizm de kademeli olarak kaldırılabilir

Alanya’daki turizmde “Her Şey Dahil” (HSD) sisteminin kademeli olarak kaldırılması gündemde. HSD 2000’li yıllarda Türkiye’ye girmiş turistlerin sıkça tercih ettiği bir tatil modeli olmuştur. HSD’nin fiyat baskısı yarattığı ve otellere zarar verdiği vurgulanırken, sektör için kademeli çıkış olumlu görülmektedir. Turizm Bakanlığı 2028'de HSD'yi azaltmayı planlamaktadır.

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2024 14:34
Haber Güncellenme Tarihi: 08.09.2024 14:38
Kaynak: Alanya Medya
Her şey dahil ayarı Turizm de kademeli olarak kaldırılabilir

Alanya’daki turizmde “Her Şey Dahil” (HSD) sisteminin kademeli olarak kaldırılması gündemde. HSD 2000’li yıllarda Türkiye’ye girmiş turistlerin sıkça tercih ettiği bir tatil modeli olmuştur. Bu sistemin esnaf ve otelcilere zarar verdiği harcamaları azalttığı belirtilmektedir.

Alanya Otelciler Odası Başkanı Hüseyin Değirmenci HSD’nin fiyat baskısı yarattığını otellerin zarar ettiğini ve esnafa katkı sağlamadığını vurgularken kademeli çıkışın sektör için olumlu olacağını savunmaktadır. Turizm Bakanlığı’nın 2028 itibariyle HSD’yi kademeli olarak azaltacağına dair çalışmalar planladığı belirtilmiştir.

Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı üyesi Şükrü Cimrin ise HSD’nin tamamen kaldırılmasına karşı olup iyileştirilmesi gerektiğini düşünmektedir. Cimrin sistemin kaldırılmasının turist kaybına yol açabileceğini ve HSD’den uzaklaşıldığında satışların artacağını dile getirmiştir.

İsrafı azaltmak ve maliyetleri dengelemek için standartların getirilmesi gerektiği otellerin maliyetler nedeniyle zorlandığı ve uluslararası rekabet gücünün azaldığı ifade edilmiştir.

Kaynak: Alanya Medya

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.