TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Afşin'de Api Turizm Bereketi

Kahramanmaraş’ın son yıllarda adından sıkça söz ettiren ilçesi Afşin bu kez de “Api Turizm” ile gündemde.

Haber Giriş Tarihi: 19.06.2023 10:31
Haber Güncellenme Tarihi: 19.06.2023 10:31
Kaynak: Okan Özkırmızı
https://www.tourismjournal.com.tr/
Afşin'de Api Turizm Bereketi

Afşin’de “Api Turizm” Bereketi

Kahramanmaraş’ın son yıllarda adından sıkça söz ettiren ilçesi Afşin bu kez de “Api Turizm” ile gündemde.

Peki nedir bu Api Turizm?

Arıcılık turizmi olan Api Turizm; "API" terimi, "Arıcılık" kelimesinin kısaltması olan "APIARY" ile ilişkilidir. bu nedenle Arıcılık turizmine Api Turzim denilmektedir.

Arıcılık turizmi, arıcılık faaliyetlerini turizm deneyimleriyle birleştiren bir turizm türüdür. Bu tür turizm, ziyaretçilere arı kovanlarını ziyaret etme, arıcılık ekipmanlarını tanıma, arılarla çalışma ve bal üretimi sürecine dahil olma gibi etkinlikler sunar. Arıcılık turizmi, doğal ve kırsal alanlarda gerçekleştirilen bir etkinlik olup, doğa severler, gurme turistler ve arıcılığa ilgi duyan kişiler arasında popüler hale gelmiştir.

Bu nedenle, "arıcılık turizmi olan API turizm" ifadesi, arıcılıkla ilgili turizm deneyimleri sunan bir turizm faaliyetini ifade ederken, "API" kısaltması burada "APIARY" (arı kovanı) kelimesini temsil eder.

Arı gibi çalışan bir başkan

Afşin Belediyesi’nin tıpkı Afşin’deki arılar gibi çalışkan başkanı Sn.Mehmet Fatih Güven “Hacettepe üniversitesi ile birlikte yürüttüğümüz Arıevi projesi Türkiye’nin ilk Arıevi’dir. Arıevi ile; hem bölgemizin kalkınmasına katkıda bulunmak hem de Afşin’in turizmine katkı sağlamayı amaçladık.” dedi.

Sömestr tatili ile canlanan Afşin

Sömestr tatili ile birlikte bölgedeki yerli turistler Afşin’e gelerek Arıevi, Eshab-ı Kehf, Lavanta bahçeleri ve doğal alanları ziyarete başladılar. Depremin etkilerini hızla saran Afşin’de “Normalleşme” anlamında büyük bir katkı sağlayacak olan turizm bu sezon Afşin esnafının da yüzünü güldürecek. Konu ile ilgili konuşan başkan Güven; “Deprem felaketi öncesi turizm ve kalkınma alanında yaptığımız yatırımlar bugün meyvesini veriyor. Afşin’in turizm potansiyelini artırmak için uzun zamandır gayret gösteriyoruz. Arıevi bu anlamda çok katkı sağlıyor. Arıcılık ülkemiz için çok kıymetli bir sektör. Turistlerin de çok ilgisini çekiyor. Daha gelişecek olan Arıevi projemiz ile Afşin ekonomisine katkıda bulunmayı umuyoruz.” dedi.

Afşin’e dikkat!

Kahramanmaraş ilçeleri içerisinde görülmemiş projelere imza atan başkan Güven ve ekibinden Arıevi gibi Türkiye’de ilk olacak daha nice proje çıkacağına şüphe yok. Afşin’i dikkatle takip etmenizi öneririz. 


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.