TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eski yat limanını yıkarak yerine cami yapmaya yargıdan ret

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin mühendislik hatası sonucu kullanılamaz hale gelen yat limanını yıkarak yerine cami yapmak istemesine yargı 'dur' dedi.

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2022 09:29
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2022 09:29
Kaynak: Sözcü
Eski yat limanını yıkarak yerine cami yapmaya yargıdan ret

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin mühendislik hatası sonucu kullanılamaz hale gelen yatlimanını yıkarak yerine cami yapmak istemesine yargı 'dur' dedi. Yargı'ya konuyu CHP'liler taşımıştı

SAMSUN Büyükşehir eski Başkanı AK Parti Milletvekili Yusuf Ziya Yümaz döneminde Atakum İlçesi Kurupelit mevkiine yaklaşık 10 yıl önce inşaat çalışmalarına başlanan ve 2016 yılında kısmen tamamlanan, 27 milyon lira maliyetli Kurupelit Yat Limanı, zaman içerisinde kumla dolarak işlevini yitirdi. 205 bin metrekarelik alan üzerine inşa edilen liman atıl duruma geldi. Yeni Belediye Başkam AKP'li Mustafa Demir, Ulaştırma ve Altyapı Bölge Müdürlüğü'nden talepte bulundu. İhaleyi alacak firmanın, mevcut mendireğin iç tarafının tamamen veya kısmen doldurularak, dolan alamn ana mendireğinden itibaren açık denize doğru yeni bir yat limanı projelendirilmesi için etüt çalışması yapılacağı belirtildi.

OTEL VE CAMI YAPACAKLARDI

AK Partili belediye, belediye hizmet alanı olarak görünen bölge için imar değişikliği yaparak turizm alanı ilanı etti. Sahile sıfır pozisyonda bulunan arazideki itfaiye binası yıkıldıktan sonra alana otel ve cami yapılması için proje hazırlandı. Ancak, CHP'li meclis üyeleri üe Mimarlar Odası Samsun Şubesi projenin rant için yapıldığım ve binlerine peşkeş çekileceğini ileri sürüp imar değişikliğine karşı çıkarak dava açtı. Samsun 1. İdare Mahkemesi, hukuka aykırüığı açık olan dava konusu işlemin uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğabileceğinden 2577 sayılı Kanunun 27. maddesi uyarınca teminat alınmaksızın yürütmenin durdurulmasına, oy birliğiyle karar verdi.

Kaynak: Sözcü

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.