TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İstanbul-Antalya hızlı trenle 4 saat 45 dakikaya düşecek

İlk olarak 1933 yılında kanun çıkarılan, ancak bir türlü gerçekleşmeyen Antalya'ya demiryolu projesi, 100 yıl sonra hayata geçiyor. Projenin tamamlanmasıyla İstanbul’dan Antalya’ya 4 saat 45 dakikada hızlı trenle ulaşılabilecek.

Haber Giriş Tarihi: 14.10.2024 10:49
Haber Güncellenme Tarihi: 14.10.2024 10:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.tourismjournal.com.tr/
İstanbul-Antalya hızlı trenle 4 saat 45 dakikaya düşecek

PROJENİN ETÜTLERİ TAMAMLANDI

Osmanlı İmparatorluğu'nun son dönemlerinden itibaren gündemde olan ve yapımı için ilk olarak 1933 yılında kanun çıkarılan, ancak bir türlü gerçekleşmeyen Antalya'ya demiryolu projesi, 100 yıl sonra hayata geçiyor. Antalya, uzun yıllardır beklenen yüksek hızlı tren projesinin gerçekleşmesi Antalya'nın ulaşım ağını genişletecek ve turizme de katkı sağlayacak.

PROJE AŞAMASI TAMAMLANDI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, geçtiğimiz Nisan ayında, Antalya’nın hızlı demiryolu ağına bağlanması amacıyla; 425 kilometrelik Eskişehir-Kütahya-Afyonkarahisar- Isparta/Burdur-Antalya ve 541 kilometrelik Kayseri-Aksaray-Konya-Seydişehir-Antalya kesimlerinde, 200 km/saat tasarım hızına uygun olarak hızlı tren demiryolu projelerinin planlandığını, tüm kesimlerde etüt proje çalışmalarının tamamlandığını açıklamıştı.

Bakanın duyurduğu, Antalya’yı Eskişehir’e bağlayacak olan yeni hızlı tren hattı, Ankara ve İstanbul ile yapımı devam eden İzmir bağlantılı hızlı tren hatlarının da bir parçası olacak. Projenin tamamlanmasıyla İstanbul’dan Antalya’ya 4 saat 45 dakikada hızlı trenle ulaşılabilecek.

HIZLI TREN 7 ŞEHİRDEN GEÇECEK

İstanbul-Eskişehir arası mevcut tren hattının kullanılacağını belirten bakan yeni hattın Kütahya, Afyonkarahisar, Burdur ve Isparta üzerinden Antalya'ya ulaşacağını duyurdu.

Bakan Uraloğlu’nun müjdesini verdiği Antalya’yı Eskişehir’e bağlayacak olan yeni hızlı tren hattı, Ankara ve İstanbul ile yapımı devam eden İzmir bağlantılı hızlı tren hatlarının da bir parçası olacak. Projenin tamamlanmasıyla İstanbul’dan Antalya’ya 4 saat 45 dakikada hızlı trenle ulaşılabilecek.

İstanbul - Eskişehir arasında hali hazırda olan hat ile Eskişehir'den Kütahya, Afyonkarahisar, Isparta, Burdur ve Antalya'ya seyahat edilebilecek. Ayrıca inşaatı devam eden Ankara - İzmir hattına Afyonkarahisar durağına da entegre olunacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.