TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kıbrıs Henüz Kış Turizmi Yeri Değil

Kıbrıs, kış turizmini geliştirmekte zorlanıyor. Geçen yıla göre turist sayısı arttı ve gelirler yükseldi. Ancak Fransa, Danimarka ve İsveç'ten uçuşlarda ciddi düşüşler var. Kıbrıs Turizm İşletmeleri Derneği Başkanı, daha etkili bir plan gerektiğini söylüyor.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2024 11:26
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2024 11:30
Kaynak: ekathimerini
Kıbrıs Henüz Kış Turizmi Yeri Değil

Kıbrıs, kış turizmini geliştirmekte zorlanıyor, her ne kadar daha fazla ziyaretçi geliyor ve daha fazla para harcıyor olsa da. Adanın turizm yetkilileri, soğuk aylarda ziyaretçileri çekmek için başarılı bir plan oluşturmakta güçlük çekiyorlar.

Kıbrıs, kış turistlerinde ancak son zamanlarda bir artış gördü. Geçen yıl 654.000 olan gelen turist sayısı, bu yıl 698.000’e yükseldi. Turizm gelirleri de 295,1 milyon eurodan 354 milyon euroya çıktı. Bu büyüme, özellikle İsrail'den gelen uçuşların artmasıyla, devam eden bölgesel sorunlara rağmen gerçekleşti.

Ancak turizm sektörü önemli zorluklarla karşı karşıya. Fransa’dan %74, Danimarka’dan %67 ve İsveç’ten %36 düşüş yaşanan uçuşların sayısında dramatik bir azalma oldu. Bu azalma, Kıbrıs’ın bu ülkelerden ziyaretçi çekmesini zorlaştırıyor.

Kıbrıs Turizm İşletmeleri Derneği Başkanı Chrisemily Psilogeni, ülkenin kış turizmini geliştirmek için daha iyi bir plana ihtiyacı olduğunu söyledi. Mevcut çabaların kesinlikle yeterli olmadığını belirtti ve Kıbrıs’ın birçok büyük kış turizmi programına dahil edilmediğini vurguladı.

Kaynak: ekathimerini

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.