TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mimar Sinan eseri 449 yıllık yapı depremzedeleri ağırlıyor

Hatay'ın Payas ilçesinde 1574 yılında Mimar Sinan tarafından yapılan Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi, 350 depremzedeyi ağırlıyor.

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2023 11:05
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2023 11:05
Kaynak: AA
Mimar Sinan eseri 449 yıllık yapı depremzedeleri ağırlıyor

Mimar Sinan tarafından yapılan ve Hatay'da yer alan 449 yıllık tarihi Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi, depremzedelerin yeni evi oldu

AA'da yer alan habere göre, yaklaşık 15 bin metrekare alana sahip külliyede bir kervansaray, kadınlar ve erkekler için birer hamam, medrese, cami ve 45 dükkanlı bedesten bulunuyor.

Kervansarayın geniş avlusu, etrafında kervanların ve yolcuların geceyi geçirdikleri kubbeli odalar ile külliyenin dışında kurulan çadırlarda yaklaşık 350 depremzede barınıyor.

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce 2006'da restore edilen Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi'nin içindeki Payas Sarı Selim Camisi'nin minaresi de depremde kısmen zarar gördü. Külliyenin içindeki konferans salonunda kalan Şemsi İpekçi, depremden iki gün sonra kervansarayda kalmaya başladıklarını söyledi. 

Deprem sırasında zor anlar yaşadığını belirten İpekçi, "Eşyalar üzerime devrildi. Engelli kızım ve onun arkadaşı feryat ediyordu. Onları, engelli arabasıyla çıkarttım. Çok mücadele verdim. Buraya yerleştim" diye konuştu.

Kaynak : gazete duvar

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.