TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ruslar Alanya’yı terk ediyor

Alanya’da konut ve kira bedellerinin fahiş fiyatlara yükselmesi nedeniyle savaştan kaçan Rus ve Ukraynalıların yeni rotası Mersin oldu

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2023 10:04
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2023 10:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.tourismjournal.com.tr/
Ruslar Alanya’yı terk ediyor

Konut fiyatları son iki yılda astronomik oranda artarken, bu artış turizm şehri Alanya’da yüzde 500'ün üzerinde oldu. Konut fiyatlarındaki bu artışın ardından Rus ve Ukraynalılar, daha ucuz olan Mersin'e yerleşmeye başladılar. Alanya emlak sektörü temsilcileri, konuyu Yeni Alanya’ya değerlendirdi.

‘RUSLAR ARTIK ALANYA'YI DEĞİL MERSİN’İ TERCİH EDİYORLAR’

Alanya Emlakçılar Derneği (ALEMDER) Başkanı Özgür Erbaş, “Alanya’da fiyatlar çok yükseldi. Ruslar önceden 80-100 bin euroya ev alabiliyorlardı. Şimdi 150-200 bin eurodan aşağı ev yok. Mersin’de yüksek kat ve geniş arazi olduğu için fiyatları Alanya’dan daha cazip geliyor. Ruslar artık Alanya değil Mersin’i tercih ediyorlar” ifadeleri kullandı.

‘SEÇİMDEN SONRA DENGELER YERİNE OTURACAK’

Alanya Emlak Komisyoncuları Derneği (ALEKOD) Başkanı Kerim Balıktay, “Bilindiği gibi geçen yıllarda bölgemizde gayrimenkul satışları ile ilgili yoğun bir talep vardı. Bunun sebebi de öncelikle Rusya-Ukrayna savaşından kaçan zengin kesimlerden kaynaklıydı. Bu ve inşaat maliyetlerinin bir anda artmasından kaynaklanan bir fiyat artışı olmuştur ama bilindiği gibi ülkemizde bir seçim var. Bu da her zaman olduğu gibi yabancı yatırımcıları tedirgin ediyor. Ama seçimlerden sonra tekrar yatırımcıların bölgemize geleceğini düşünüyoruz. Yatırımcıların Mersin'e kaydığı konusunda da; daha önce de Mersin'e yatırımlar vardı ve hala olacak ama buradan oraya kaydığı çok doğru değil. Rus ve Ukraynalılar Türkiye’nin her yerinden gayrimenkul alıyor ama Alanya; Türkiye’nin her yerinden daha güzel olduğundan bölgemize daha yoğun bir talep var. İnşallah seçimlerden sonra bütün dengeler tekrar yerine oturacak” dedi.

Kaynak : yenialanya.com

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.