TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rusların Schengen vizesi alması giderek zorlaşıyor

Avrupa Birliği ülkeleri, Rusya vatandaşlarına Schengen vizesi başvurusunda yeni bir zorunluluk getirdi. Artık başvuru sahiplerinden son on yılı kapsayan emeklilik ve sosyal güvenlik fonundan alınmış iş geçmişi belgesi isteniyor.

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2024 10:36
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2024 12:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.tourismjournal.com.tr/
Rusların Schengen vizesi alması giderek zorlaşıyor

Business FM'in haberine göre 11 Eylül 2024'te alınan kararla birlikte, artık başvuru sahiplerinden son on yılı kapsayan emeklilik ve sosyal güvenlik fonundan alınmış iş geçmişi belgesi isteniyor. Adım, özellikle İspanya, İtalya, Bulgaristan ve Macaristan konsolosluklarında uygulamaya konuldu. Uzmanlar, Schengen bölgesindeki tüm ülkelerde bu gereksinimin zamanla yaygınlaşacağını belirtiyor.

Bu belgeyi elde etmek, iş geçmişine dair bilgileri dijital ortamda sunmak mümkün olduğu için pek de zor değil. Ancak bu durum, vize başvuru sürecini uzatmış durumda. Özellikle İtalya konsolosluğunda vize işlemleri, üç aya kadar sürebiliyor. Başvurunun reddedilme oranı ise 'e kadar çıktı. Ret nedenleri arasında, başvuru sahiplerinin seyahat amaçlarını yeterince kanıtlayamaması öne çıkıyor.

Vize uzmanları, yeni taleplerin vize başvurularını zorlaştırdığını, ancak sistemin tamamen dijitalleştirilmiş olması sayesinde bu tür belgeleri temin etmenin daha kolay hale geldiğini ifade ediyor. Schengen vizesi almak isteyenlere, seyahat planlarından en az altı ay önce başvuru yapmaları tavsiye ediliyor.

Avrupa Komisyonu, güvenlik endişeleri nedeniyle bu tür ek belgeler talep etmeye başladıklarını belirtirken, özellikle Rusya'daki sosyal güvenlik ve emeklilik verilerinin dikkatle incelendiğini vurguluyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.