TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Turizm Sektöründe Yeni Nesil Yönetici Hareketi Başlıyor

Profesyonel Turizm Yöneticileri Platformu Kurucusu Güngör Gürel, birlikte düşünme ve çözüm üretme anlayışıyla ortak akılda buluştuklarını, kuracakları akademi ile sektöre genç yöneticilerin kazandırılmasını ve çağın gereksinimlerine uygun yönetim anlayışının geliştirilmesini amaçladıklarını vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2024 15:31
Haber Güncellenme Tarihi: 26.09.2024 12:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.tourismjournal.com.tr/
Turizm Sektöründe Yeni Nesil Yönetici Hareketi Başlıyor

Turizm sektöründe faaliyet gösteren yöneticileri, profesyonelleri ve akademisyenleri bir araya getiren Profesyonel Turizm Yöneticileri Platformu’nun geleneksel kahvaltı etkinliği yeni bir sinerji yarattı. Antalya Lara’da gerçekleştirilen geniş katılımlı etkinlikte, platform üyeleri turizm sektörüne genç yöneticilerin kazandırılması ve çağın gereksinimlerine uygun yönetim anlayışının geliştirilmesi amacıyla eğitim akademisi kurma kararı aldı.

Türk turizmin duayenleri genç yöneticilerle buluştu
Profesyonel Turizm Yöneticileri Platformu Kurucusu Güngör Gürel’in ev sahipliğinde Fener Restaurant’ta gerçekleştirilen geleneksel kahvaltı etkinliğine sektörün duayen isimleri Kaya Gürlersan, Hakkı Ülkü, Vedat Yalçın ve Şefik Kertez onur konuğu olarak katıldı.
Turizm sektöründeki bilgi paylaşımını artırmak, sektördeki güncel gelişmeleri ve sorunları tartışmak, iş birliği olanakları yaratmak ve sektörün genel anlamda profesyonelleşmesine katkıda bulunmak amacıyla faaliyetlerini yürüten Profesyonel Turizm Yöneticileri Platformu ailesi, 2024 yılı turizm sezonunun değerlendirmesini yaptı, 2025 yılına ilişkin beklentileri istişare etti.
Buluşmada, birçok ülkeye vizesiz seyahat imkânı sağlayan yeşil pasaport uygulamasından yararlanacak meslek grupları arasında turizmcilerin de yer almasına yönelik taleplerin TBMM Başkanlığı’na iletilmesi görüşü benimsendi. Etkinliğin onur konuğu Kaya Gürlersan, Hakkı Ülkü, Vedat Yalçın ve Şefik Kertez, yaptıkları konuşmalarda sektördeki tecrübelerine ve geleceğe yönelik öngörülerine dayanarak çeşitli tavsiyelerde bulundu.



“Amacımız en az 5 tane harika yönetici yetiştirmek”
Birlikte düşünme ve çözüm üretme anlayışıyla ortak akılda buluşan Profesyonel Turizm Yöneticileri Platformu üyeleri, sektöre genç yöneticilerin kazandırılması ve çağın gereksinimlerine uygun yönetim anlayışının geliştirilmesi amacıyla eğitim akademisi kurma kararı aldı. Profesyonel Turizm Yöneticileri Platformu Kurucusu Güngör Gürel, akademi projesi ile eğitim ve mentörlük programlarını hayata geçireceklerini belirtti.
Proje kapsamındaki workshop uygulamaları ve panellerde liderlik, stratejik yönetim, operasyonel verimlilik ve yenilikçilik konularına odaklanacaklarını kaydeden Güngör Gürel, “Turizm sektörümüzde kalifiye personel sorunu değil kalifiye yönetici sorunu vardır. İşte kuracağımız akademi ile gerçekleştireceğimiz workshop uygulamaları ve paneller ile bir nebze de olsa bu sorunu çözmek istiyoruz. Amacımız, Profesyonel Turizm Yöneticileri Platformu üyelerinin dayanışmasıyla en az 5 tane harika yönetici yetiştirmektir. Bu çerçevede otel işletmecilerimizin proje sponsorluğu desteklerini bekliyoruz” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.