TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Turizm Yolu Projesine Ne Oldu?

Ege Bölgesi'nin Kilit Turizm Projesi Askıya mı Alındı?

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2024 11:34
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2024 11:34
Kaynak: sokeekspres
Turizm Yolu Projesine Ne Oldu?

Bölge turizmi için kilit öneme sahip ve birçok mega projeler arasında yerini alan Turizm Yolu Projesi'nin duraklama süreci, tasarruf tedbirleri kapsamına girip girmediği sorularını da beraberinde getiriyor. Turizm ve Kültür eski Bakanı Atilla Koç'un desteklediği bu projenin hayata geçirilme kararı 20 Şubat 2020'de alındı.

Söke-Aydın-Çine Kavşağı arasında başlatılan çalışmaların şu an durma noktasında olması, planlarda bir değişiklik olup olmadığı konusunda soru işaretleri yaratıyor.

"Turizm Yolu Projesi'nin Geleceği Belirsizliğini Koruyor"

Karayolları Genel Müdürlüğü'nün 2020 yılında ihaleye çıkardığı ve Söke Bağarası Büyük Menderes Köprüsü ile Koçarlı ilçesi, Çine Yolu Kavşağı arasında inşa edilmesi planlanan Turizm Yolu Projesi için kollar sıvanmıştı. Kazanan firma Yazıcıoğlu İnşaat A.Ş. ise yola Koçarlı bölgesinden başlamış ve çalışmalara Adnan Menderes Demokrasi Müzesi'nin bulunduğu bölgeden ilk küreği vurmuştu. Alt yapı ve stabilize çalışmaları ile Koçarlı Yeniköy'e kadar ulaşıldığı, ancak projenin şimdilerde neredeyse durmuş olduğu gözlemleniyor.

Projenin tamamlanması durumunda Söke-Koçarlı-Aydın yolunu rahatlatması ve köyler içinden geçen araç trafiğinin sorununu çözmesi bekleniyor.

Proje tamamlandığında, bölgenin turizmini canlandırmasına ve ulaşım sorunlarını hafifletmesine büyük katkı sağlaması hedeflenen Turizm Yolu, şu anda geleceği belirsiz bir durumla karşı karşıya bulunmakta. Yerel halkın ve turizm sektörünün gözü kulağı, projenin akıbetine ilişkin yapılacak resmi açıklamalarda.

Kaynak: sokeekspres

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.