TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Türkiye'de turizm 6 aya sıkıştı, Mısır'da 12 ay turizm var'

Rixos Mısır Otelleri CEO'su Erkan Yıldırım, Berlin'den Mısır'a olan turizm taleplerini, Berlin ITB Fuarında Aşkın Koç'a anlattı

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2023 16:30
Haber Güncellenme Tarihi: 07.03.2023 19:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.tourismjournal.com.tr/
'Türkiye'de turizm 6 aya sıkıştı, Mısır'da 12 ay turizm var'

Son üç yıldır yüz yüze yapılamayan dünyanın en büyük ve en önemli turizm fuarlarından biri olan Berlin Uluslararası Turizm Borsası (ITB) 54'üncü kez kapılarını ziyaretçilere açtı.

Turizm sektöründe ülkemizin önemli global markalarından Rixos Oteller Zinciri ITB Berlin Fuarı’nda yerini aldı. Tourism Journal kurucu ortağı ve Genel Yayın Yönetmeni Aşkın Koç’un fuarla ilgili sorularını Rixos Mısır Otelleri CEO’su Erkan Yıldırım cevapladı.

Aşkın Koç: Global bir markamız olarak sizlerle gurur duyuyoruz. Değerli Erkan abim, yıllardır Rixos’lara can verdin, hayat verdin. Son zamanlarda Mısır’daki yatırımlarınız kamuoyunda sıkça yer alıyor ve sen de oradasın. Mısır ve Türkiye’yi karşılaştırırsan neler söylersin?

Erkan Yıldırım: Öncelikle turizm sektörüne yeni bir soluk getiren haber sitenizi yakından takip ediyorum ve hayırlı olmasını diliyorum. Sizleri ekip olarak ITB Berlin Fuarı’ndan ağırlamaktan da mutluluk duyuyoruz. Rixos bildiğiniz gibi 23 senedir uluslararası arenada Türk Bayrağımızı dalgalandıran bir marka.15 Ülkeden 30’dan fazla otelle hizmet veriyoruz. Daha önce genel merkezdeydim, son 5 yıldır Mısır’dayım. Grubumuzun en büyük ve en önemli yatırımlarından bir bölümü Mısır’da gerçekleşiyor. 2 Yıllık bir gelecekte bölgede 10 bin odaya çıkacağız. Rixos sadece Mısır’da büyümeye devam etmiyor aynı zamanda Körfez ülkelerinde Doha’da, Katar’da, BAE’de de çok ciddi projelerimiz var. En kısa zamanda Rixos’u 50 otellik devasa bir uluslararası zincir halinde göreceğiz.

Aşkın Koç: Bildiğiniz gibi pandemi nedeniyle son üç yıldır yüz yüze yapılamayan dünyanın en büyük ve en önemli turizm fuarlarından biri olan Berlin Uluslararası Turizm Borsası (ITB) 54'üncü kez kapılarını ziyaretçilere açtı. Siz de güzel bir stantla buradasınız. Almanya’dan Mısır’a fuardan nasıl bir beklentiniz var?

Erkan Yıldırım: Bildiğiniz gibi ITB Berlin Londra ile beraber dünyanın en büyük turizm show arenası. 3 Yılın ardından bu sene yoğun bir katılımla açıldı. Daha fuarın ilk günü olmasına rağmen çok büyük bir yoğunlukla karşılaştık. ITB Berlin çok büyük bir turizm borsası. Sadece Alman pazarı değil tüm dünya burada birleşiyor. Şu ana kadar İngiltere’den İtalya’ya kadar birçok müşterilerin üst düzey yöneticileri geldi. Çok başarılı ve yoğun geçiyor. Pandemi öncesinden bile daha yoğun geçiyor. Çünkü insanlar iş yapamaya, üretmeye, çalışmaya aç.

Aşkın Koç: Mısır’a vize kolaylığının yansıması nasıl oldu?

Erkan Yıldırım: Çok olumlu oldu tabi. Geçen seneden itibaren bunun olumlu yansımasını görüyoruz. Çok kolaylaştı. Ülkeye girerken otel rezervasyonunu göstermeniz yeterli oluyor. Ulaşım da çok kolay, oteller havalimanına 10 dakika mesafede. Mısır’a gelen yabancı turist portföyü içerisinde Türkler ilk beşin içinde. Her geçen gün de bu ciddi manada artmaya devam ediyor. Türkiye 6-7 aya sıkışmış bir turizm yaparken Mısır’ın en önemli özelliği 12 ay turizmi yapıyor olması. Türkiye’ye 2 saatlik yakın bir destinasyon olması da önemli bir etken. Direk ve sık seferler mevcut. Otellerin Rixos olması, Türk insanının bildiği bir konsept olması bizi daha cazip hale getiriyor. Türkiye’deki herşey dahil sistemin aynısı Mısır'da da uygulanıyor.

Aşkın Koç: Mısır’a en çok hangi ülkelerden turist geliyor?

Erkan Yıldırım: Mısır’a özellikle Şarm El Şeyh’e gelen turistler arasında İngilizler birinci sırada. Ondan sonra Suudiler başta olmak üzere körfez ülkelerinden yoğun bir talep var. Baltık ülkelerinden de çok turist geliyor. Özellikle Romanya ve balkanlardan ciddi bir talep var. Hurghada destinasyonuna Almanlar’dan talep var. Ruslar da ilk beşin içinde olmakla birlikte Baltık ülkelerinden de talep var. Yani  Mısır'da tatil yapmayı tercih eden ülkeleri İngilizler, Almanlar, Ruslar, Balkanlar ve Baltık Ülkeleri şeklinde sıralayabiliriz. Ayrıca Türkler de Mısır'a yoğun talep gösteriyor.

Aşkın Koç: Verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkür ederiz.

   

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.