TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Van'a uçuş yetersizliğine protesto

Yıllardır kangren haline uçak seferlerinin yetersizliği Vanlıları isyan ettirdi. Van'a Vefa Platformu ve TÜRSAB Doğu Anadolu BTK öncülüğünde bir araya gelen Vanlılar Ferit Melen Havalimanı otoparkında basın açıklaması yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2023 10:27
Haber Güncellenme Tarihi: 25.07.2023 10:27
Kaynak: AirportHaber
Van'a uçuş yetersizliğine protesto

Yıllardır kangren haline uçak seferlerinin yetersizliği Vanlıları isyan ettirdi. Van'a Vefa Platformu ve TÜRSAB Doğu Anadolu BTK öncülüğünde bir araya gelen Vanlılar Ferit Melen Havalimanı otoparkında basın açıklaması yaptı.

Van'daki uçuş sayısının yetersiz olması, protesto edildi. Van'a Vefa Platformu ve TÜRSAB Doğu Anadolu BTK öncülüğünde Van Ferit Melen Havalimanı otoparkında bir araya gelen Vanlılar, uçuş sayısının arttırılmasını istedi. Van'da yaşayan vatandaşlar, uçuşların yetersiz olması nedeniyle mağduriyet yaşıyor.

Özgökçe: 2 milyonluk şehre en yoğun sezonda günde 10-11 uçuş kabul edilemez
THY'nin yetersiz uçuş sayısı sebebiyle Van'da yaşayan vatandaşların maruz kaldığı seyahat engelini protesto etmek için düzenlenen basın açıklamasında konuşan TÜRSAB Doğu Anadolu BTK Başkanı Cevdet Özgökçe, uçak seferlerinin yetersizliğinin Vanlılar için artık çekilmez hale geldiğini söyledi. 2 milyon nüfusa sahip Van'dan İstanbul, Ankara ve İzmir gibi metropol şehirlere pandemi öncesi günde 23-24 uçak seferi düzenlenirken bu yıl en yoğun sezonda günde sadece 10-11 sefer düzenlediğini belirten Özgökçe şöyle konuştu:

Uçuş yetersizliği sebebiyle 3 yıldır Van'a kültür turu düzenleyemiyoruz
" Van'a uçak sefer sayısının yetersizliği her kesimi çok ciddi şekilde etkilemeye başladı. Acil işi olan insanlar, iş dünyası, tatil planlayanlar kısaca tüm Vanlılar uçak yetersizliği sebebiyle ciddi mağdur durumda. Vanlılardan her gün onlarca telefon alıyoruz uçuş yetersizliğiyle ilgili. Vanlı turizmciler olarak bizde çok mağduruz. Geçmişte her yıl metropol şehirlerden Van'a 40-50 kültür turu yapıyordum. 150-200 kişilik grupları kültür turu için Van'a getiriyordum. Ama 3 yıldır Van'a bir tane kültür turu dahi yapamadık. Uçak olmayınca turisti nasıl getireceksiniz. "

Ahmet Bolat'ın ziyaretiyle umutlanmıştık ama...
Yıllardır THY'nin Van'a uçuş sayısını artırmasıyla ilgili çalmadık kapı bırakmadıklarını söyleyen Özgökçe, " Ahmet Bolat geçen yıl THY'nin başına geldikten 1 ay sonra Van'ı ziyaret etti. Valimizle birlikte şehrin yöneticilerinin katıldığı toplantıda kendisine Van'a yönelik uçuş yetersizliğinin geldiği boyutu ve turizm dahil pek çok sektörü ciddi şekilde etkilediğini anlattık. İran'dan Van'a gelen turistlerin de uçak bulamadıkları için İstanbul, Ankara gibi metropol şehirlere gidemediğini söyledik. Uçak sorununun artık çözülmesini istedi. Ahmet bey geçen yıl Rusya-Ukrayna savaşının ardından 70 civarında uçaklarını Rusya seferleri için kiraladıklarını söyledi. Hadi geçen yıl böyle bir durum oldu ama bu yıl sorun nedir? Van neden üvey evlat muamelesi görüyor.? Nüfusu 800 bin olmasına rağmen Trabzon'a günde 68-69 uçak, nüfusu 300 bin civarında olmasına rağmen Rize'ye günde 10 uçak gelip gidiyor. Ama 2 milyon nüfuslu Doğu Anadolu'nun merkezi konumundaki Van'a günde neden 10-11 uçak seferi koyuluyor? Bu kadar talep varken neden uçuş sayısı artırılmıyor.? Yetkililerden bu soruna artık çözüm bulmalarını istiyoruz" dedi.

Kaynak: AirportHaber

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.