TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yabancı bayraklı ticari yatların tarifeleri belirlendi

Boyları 39 metrenin üzerinde olan yabancı bayraklı ticari yatların, Türk karasularında faaliyet göstermeleri için bu yıl geçerli olacak tarifeler belirlendi

Haber Giriş Tarihi: 14.01.2023 10:19
Haber Güncellenme Tarihi: 14.01.2023 10:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.tourismjournal.com.tr/
Yabancı bayraklı ticari yatların tarifeleri belirlendi

Dünya turizm arenasında dikkat çeken yat turizmi Türkiye'de de yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı da ülke turizmine katkı ve tanıtım sağlayacağı değerlendirilen yabancı bayraklı ticari yatların Türk karasularında faaliyet göstermeleri için bu yıl geçerli olacak tarifeleri belirledi.

Ülke turizmine ve tanıtımına katkı sağlayan ve boyları 39 metrenin üzerinde olan yabancı bayraklı ticari yatların Türk kara sularında faaliyet göstermeleri için bu yıl geçerli olacak tarife belirlendi.

Yatlar her 30 gün için 1.5 milyon TL'ye kadar ödeme yapacaklar. Ayrıca bu yatlardan yıllık 1.2 milyon TL'ye kadar harç da alınacak 

Türk kara sularında turizm amaçlı faaliyet göstermek üzere Kültür ve Turizm Bakanlığından 2023 yılı için izin talep eden yabancı bayraklı ticari yat işletmecilerinden her 30 gün için; boyları 39 metreden 60 metreye kadar olan yatlardan 525 bin lira, boyları 60 metreden 80 metreye kadar olan yatlardan 750 bin lira, boyları 80 metrenin üstünde olan yatlardan 1,5 milyon lira sosyal ve teknik altyapı hizmetlerine katkı payı tahsil edilecek.

Ayrıca, bu yatlardan, sosyal ve teknik altyapı hizmetlerine ilişkin alınacak katkı payına ilaveten, Harçlar Kanunu kapsamında 2023 yılı harcı alınacak.

Buna göre de boyları 39 metreden 60 metreye kadar olan yatlardan 607 bin 261 lira 30 kuruş, boyları 60 metreden 80 metreye kadar olan yatlardan 910 bin 891 lira 90 kuruş, boyları 80 metrenin üstünde olan yatlardan 1 milyon 214 bin 522 lira 60 kuruş harç ödemesi alınacak

Bakanlığın kararına göre, turizm faaliyeti göstermek için izin talep edecek.

39 metre üstü yabancı bayraklı ticari yat işletmeleri; izin belgesi talebinde bulunulan yatın Türkiye'de faaliyette bulunacağı sürenin belirtildiği dilekçe, yata ait sigorta poliçesi, sertifika, yatın ait olduğu şirketin yetkilisine ilişkin belge, Türkiye'de temsilci tayin edilmesi durumunda yetki verilen kişiye ait yetki ve kimlik belgesi örnekleriyle tur tarihinden en az 15 gün öncesinde müracaat edecek. İbraz edilen belgelerin uygun görülmesi durumunda "Bakanlık makamı oluru" ile aynı takvim yılı ile sınırlı olmak üzere izin verilecek. Ülkeye giriş harcı ile sosyal ve teknik altyapıya katkı payının ödenmesi kaydıyla Bakanlıkça izin belgesi düzenlenecek. Ülkeye giriş harcı ile sosyal ve teknik altyapıya katkı payının ödenmesi kaydıyla Bakanlıkça izin belgesi düzenlenecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.