TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Zonguldak'ın Lezzet Dünyası

Zonguldak, köklü tarihini ve doğal zenginliklerini yöresel lezzetlerinde buluşturarak sofralara şenlik sunuyor.

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2023 16:48
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2023 16:48
Kaynak: Seçiniz
https://www.tourismjournal.com.tr/
Zonguldak'ın Lezzet Dünyası

Erikli Kurufasulye: Zonguldak'ın bir benzersiz lezzeti olan erikli kurufasulye, taze eriklerle zenginleştirilmiş kuru fasulyesiyle resmen enfes bir birliktelik sunuyor.

Hamsi Tava: Karadeniz'in bereketli sularından çıkan taze hamsi, özel bir tavada kızartıldıktan sonra yanında limonuyla sofraları süslüyor.

Bostan Mantarı Çorbası: Zonguldak'ın ormanlarında yetişen leziz bostan mantarlarıyla hazırlanan bu enfes çorba, doğanın tazeliğini adeta sofralara taşıyor.

Kara Lahana Sarması: Zonguldak mutfağının vazgeçilmezlerinden biri olan kara lahana sarması, özel enfes iç harcıyla damakları şenlendiriyor. Limonla tüketilmesi şiddetle tavsiye edilir.

Gömleksiz Pilav: Zonguldak'a özgü bir pilav türü olan gömleksiz pilav, yalnızca bulgur ve pirinçle hazırlanarak, sofralara lezzet katıyor.

Sinop Mantarı Güveç: Zonguldak'ın komşusu Sinop'un meşhur mantarı, güveçte pişirilerek muhteşem bir aroma sunuyor.

Hamsikoli: Karadeniz'in incisi hamsiden ilham alan bu özel börek, hamurunun inceliği ve iç harcının zenginliği ile damakları şenlendiriyor.

Erikli Yoğurtlu Kabak: Taze erik ve yoğurtla hazırlanan bu hafif salata, özellikle yaz aylarında gayet serinletici bir alternatif.

Karalahana Turşusu: Zonguldak'ın kışa hazırlık lezzetlerinden biri olan leziz karalahana turşusu, yöresel baharatlarla da birleşince muhteşem ferahlıkta bir tat sunuyor.

Dut Kurusu Pilavı: Zonguldak'ın kendine özgü tatlarından bir diğeri de Dut Kurusu Pilavı. Dut kurusu, pirinç ve baharatlarla buluşarak damaklarımıza tatlı bir sürpriz sunuyor.

Kuymak: Mısır unu ve peynirin muhteşem uyumuyla hazırlanan Kuymak'ın, Zonguldak'ın yöresel mutfağında özel bir yeri var. Yumuşak dokusuyla resmen damakları şımartan bu yemeği, mutlaka tatmalısınız.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.