TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SÜRDÜRÜLEBİLİR HAYAT , SÜRDÜRÜLEBİLİR TATİLLER

Yazının Giriş Tarihi: 03.02.2024 14:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.02.2024 14:02

Alışıyoruz, alışacağız...Soğan-Patates nasıl olur da 3 liradan 20 liraya çıktı, 1 liralık simit neden 10 lira oldu diye hepimiz hayret etmiştik. Zamanla yeniden eski fiyatlara dönüşü savunan, fırsatçılıktan bahseden ve denetimlerle serbest piyasa ekonomisini dizayn etme gafletinde bulunan köşe yazarları nerede.?! Arasanız da bulamazsınız. Hiçbir ülkede görülmemiş nispette üst üste aldığımız göçlerle birlikte  doğal nüfus artışımız öyle bir hale geldi ki , arz-taleb dengesini bırakın üretimde ihtiyacı karşılayamayan şirketler mal yetiştiremez oldular. Hal böyle olunca yerine koyma maliyetleri açısından ilk zamlar peş peşe gelmeye başladı ve artan dolar paritesiyle beraber petrol fiyatlarının giderek yükselen paritelerle güncellenmesi sonucu ''Pahalı'' diye algıladığımız fiyatlar evet yüksek olmasına rağmen aslında ucuzdan normale doğru sürdürülen bir vaziyet aldı. Yapılan ücret ve maaş ayarlamaları henüz yeterli olmasa da yeni iyileştirmeler ve üretimde el birliğiyle gayretli çalışmalar sonrası hayatımızın normal seyrine döneceğini hepimiz idrak ediyoruz.

Ekonomi ile başladık ve tatilde ekonomi ile devam edelim ; Hep söylediğim gibi ailece tatiller bir defa ve uzun süreli yerine periyotlara bölünerek planlanırsa hem izdihamın önüne geçilir hem de yayılarak sürdürülen talepler nedeniyle daha uygun fiyat fırsatlarını yakalamak mümkün olabilir. Müşterilerine her sene daha iyi hizmet verebilmek adına otellerimizdeki yenilikçi gayretleri, kaliteden ödün vermeden daha iyi fiyatlar sunmak için alınan ekonomik tedbirleri memnuniyetle izliyor ve ekip olarak biz de fikirlerimiz ve tanıtımlarımızla her türlü desteğimizi sonuna kadar vermekten kaçınmıyoruz.

Hepimiz için önemli olmakla beraber bilhassa çocuklarıyla tatil yapan ailelerimizin dikkatini çekmek istiyorum; Maliyetlerde önemli bir yer tutan su ve elektrik dikkatli kullanılırsa, temizliğe özen gösterilip tıpkı evimiz gibi, kapımızın önü gibi yaşadığımız yerin özel ve güzel kalması için itina edilirse, tüketebileceğimiz kadar yiyecek ve içeceklerin kullanılmasında ne kadar bilinçli davranırsak işte o kadar fiyat istikrarı sağlamış oluruz. Yani yıl sonu analizlerinde ''İSRAF'' ne kadar önlenirse sadece tatiller için değil normal hayatımızdaki döngüleri de o kadar verimli olur.

Son söz olarak tatil planlarımızın önceden hazırlanması, erken rezervasyonların yapılması, telaşa kapılmadan huzur içinde konaklamaların yaşanması için devam eden hayatımıza sürdürülebilir tatiller ilave etmek hepimizin en doğal hakkıdır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.