TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Antalya'da yüksek kiralar protesto edildi

Kapalıyol'da toplanan kişiler "Barınma sorunu yaşıyoruz" diyerek isyan etti. Antalya'da kiralar böyle giderse yakında tarım ve turizm işçisi kalmayacak

Haber Giriş Tarihi: 19.12.2022 10:49
Haber Güncellenme Tarihi: 19.12.2022 11:51
Kaynak: İHA
Antalya'da yüksek kiralar protesto edildi

Uzun zamandır giderek Rus nüfusun arttığı, son yıllarda İranlılarında yoğun ilgi gösterdiği Antalya; Rusya-Ukrayna savaşının da tetiklemesiyle yoğun göç aldı. Antalya'ya göç kentte birçok sorun yaratırken bunların başında kira sorunu geliyor. Antalya Kent Konseyi'nin de geçtiğimiz aylarda bir rapor sunarak dile getirdiği sorunlar büyüyor. Barınma sorununun başı çektiği göçmen sorunu, kent yaşamını birçok alanda olumsuz etkilemeye başladı.

Bu sene turizm rekoru kıran kent, önümüzdeki sene de turizmde büyük cirolar hedefledi.. Ancak kentte kira sorunu çözülmezse, işletmeler turizm ve tarım işçileri bulamayacak.

Dün Antalya'da yaklaşık 20 kişilik grup, Kapalı Yol da basın açıklaması yaparak yüksek kiraları protesto etti. Mağdur kiracılar adına basın açıklamasını Musa Yaşar okudu. Yaşar, "Barınma ihtiyacı soru nu kısa zamanda çözülmezse başka şehirlere göç başlayacaktır. Turizm, tarım işçilerinin bu şehirden ayrılması felaket olur" dedi. 

Yetkililerin ülkenin turizm ve tarım gelirlerinde başı çeken Antalya'da acilen kira sorununu çözecek adımları acilen atması gerekiyor

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.