TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Celalabad, 2025 Türk Dünyası Turizm Başkenti İlan Edildi

Türk Devletleri Teşkilatı Turizmden Sorumlu Bakanlar 9. Toplantısı'nda Kırgızistan'ın Celalabad kenti, "Türk Dünyası Turizm Başkenti" ilan edildi. Toplantıda 2025'te Türkiye'de yapılacak 10. Toplantı kararlaştırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 28.09.2024 09:17
Haber Güncellenme Tarihi: 28.09.2024 09:19
Kaynak: İHA
Celalabad, 2025 Türk Dünyası Turizm Başkenti İlan Edildi

Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Turizmden Sorumlu Bakanlar 9. Toplantısı'nda Kırgızistan'ın Celalabad kenti, "Türk Dünyası Turizm Başkenti" ilan edildi.

Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Turizmden Sorumlu Bakanlar 9. Toplantısı dün Celalabad kentinde gerçekleştirildi. Toplantıya Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı Turizm Dairesi Müdürü Maksat Usubaliev ev sahipliği yaptı. TDT Genel Sekreter Yardımcısı Mirvokhid Azimov, Kırgızistan Cumhurbaşkanının Celalabad bölgesi Tam Yetkili Temsilcisi Tilek Tekebaev ile Azerbaycan, Kazakistan, Türkiye, Özbekistan ve Macaristan’dan üst düzey temsilciler de katıldı.

Toplantıda, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov’un 3 Kasım 2023’te Astana’da düzenlenen TDT 10. Liderler Zirvesi’nde yaptığı öneri doğrultusunda, Celalabad kenti 2025 yılı için "Türk Dünyası Turizm Başkenti" olarak ilan edildi. Ayrıca, bu şehirde gelecek yıl düzenlenecek çeşitli konferans, festivaller ve diğer etkinliklerin ana hatlarını belirleyen bir yol haritası da onaylandı.

TDT Genel Sekreter Yardımcısı Mirvokhid Azimov, toplantıda yaptığı konuşmada katılımcılara üye ve gözlemci devletler arasındaki turizm iş birliğindeki son gelişmeler ve TDT bünyesinde yürütülen projeler hakkında bilgi verdi.

Toplantı 2025’te Türkiye’de Yapılacak Toplantıda, İpek Yolu Turizmi potansiyelinin keşfi, "Türk Dünyası Turizm Başkenti" ve Tabarruk Ziyarat girişimlerinin hayata geçirilmesi, yeni web sitesi www.turkicsilkroad.com’un başlatılması ve tanıtımı, TDT Kayak Merkezleri Birliği'nin kurulması, turizm yatırımlarına yönelik projelerin gerçekleştirilmesi ve eğitim programlarının düzenlenmesi gibi konular ele alındı.

Toplantıya katılan heyet başkanları, Türk Dünyası’ndaki turizm iş birliğinin hem ikili hem de çok taraflı yönlerini vurgularken, TDT üye ve gözlemci devletler arasında turist hareketliliğinin artırılmasının önemine dikkat çektiler. Ayrıca, TDT Turizm Bakanları 10. Toplantısı’nın 2025’te Türkiye’de yapılması konusunda mutabakata varıldı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.