TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Alişir Şahin: '2023'te Bodrum'da iyi bir sezon bekliyoruz'

Bodrum Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği (BODER) başkan yardımcısı Alişir Şahin, Bodrum yaz sezonundan umutlu olduğunu ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 08.03.2023 15:09
Haber Güncellenme Tarihi: 08.03.2023 15:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.tourismjournal.com.tr/
Alişir Şahin: '2023'te Bodrum'da iyi bir sezon bekliyoruz'

Aşkın Koç: Bodrum Zeytinada Otel Genel Müdürü ve BODER Başkan Yardımcısı Alişir Şahin ile beraberiz. Uzun bir aradan sonra buluştuk. Zor bir dönemden geçtik, bu Bodrum’a nasıl yansıdı?

Alişir Şahin: Ben de sana hoş geldin diyorum. Tourism Journal haber sitenizin de hayırlı olmasını diliyorum. Pandemi de çok büyük sıkıntılar yaşadık, sektör oldukça zor bir dönem geçirdi. Ardından 2022 yılında yüzde 75 artış sağlayarak kısmen iyi bir sezonu geride bıraktık. 2023'teki hedefimiz sezonun daha iyi geçmesi. Bakanlık ve ilgili kurumların yaptığı tanıtımların işe yarayacağını düşünüyorum. Şu anda düşüncem 2023 sezonunun herşey yolunda giderse daha iyi olacağı yönünde.

Aşkın Koç: Fuarı değerlendirir misin, geçen senelere göre nasıl? Hedefiniz ne?

Alişir Şahin: 3 Yıldan sonra gördüğüm, sektör bu tür etkinlikleri özlemiş. Biz de burada BOTAV ve BODER olarak kurduğumuz stantla, kentimizi en iyi şekilde tanıtmaya çalışıyoruz. Evet Berlin'de 3 sene önce beraberdik, 3 sene sonra yine buluştuk. Çünkü sonuçta Avrupa'nın en büyük fuarı burası. Bütün dünyadaki turizmciler burada. Herkes geliyor ve bu pazarı görmüş oluyor. Biz de bunu özlemişiz, herkes özlemiş. Çok güzel bir yoğunluk var, kalabalık var, canlılık var, heyecan var. Bu da bizi tabii ki mutlu ediyor. Eski dostlarımızla görüşmek de bize ayriyeten memnun etti. Bizim Bodrum olarak misafirlerimiz iç pazar ağırlıklı. Ardından da İngiltere ve Almanya geliyor. Bodrum olarak birinci hedefimiz mevcut pazarımızı korumak, ardından da yeni ülkelerle pazarımızı çeşitlendirmek. Umarım bu fuardan olumlu sonuçlar alırız.

Aşkın Koç: Bodrum’da kaç depremzede var ve sezon ne zaman açılacak?

Alişir Şahin: Kaymakamlık ve Belediyenin öncülüğünde şu an Bodrum olarak 2750 depremzedeyi misafir ediyoruz. Deprem hepimizi çok üzdü. Buradaki acılı vatandaşlarımız için elimizden geleni yaparak, en iyi şekilde misafir ediyoruz. Umarız bir daha böyle felaketler olmaz. Bodrum’da Mart ayında uçaklar başlar ama oteller genelinde asıl sezon 19 Nisan’da bayram haftası itibariyle başlar. 2023 Sezonunun iyi geçeceğini ümit ediyor ve herkese iyi bir turizm sezonu diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.