TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ayvalık'ta Hep Birlikte Dört Mevsim Turizm sloganlı çalıştay

İyi bir turizm destinasyonu olan Ayvalık, turizmden hak ettiği payı almak için Ayvalık Vizyonu Çalıştay'ı düzenleyecek, katkı sunacak herkes davetli.

Haber Giriş Tarihi: 24.12.2022 09:46
Haber Güncellenme Tarihi: 24.12.2022 09:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.tourismjournal.com.tr/
Ayvalık'ta Hep Birlikte Dört Mevsim Turizm sloganlı çalıştay

Ayvalık, Balıkesir il sınırında bulunan, Ege sahillerinin kıyısında, küçük bir ilçe. Yazın oldukça hareketli olan Ayvalık, kış aylarında çok sakin.  Küçük olmasına karşın turizm bakımından gezilip görülecek yerleri, plajları ve doğası ile tam bir turizm destinasyonu olmasına rağmen turizmden hak ettiği payı alamıyor. 

ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI İLE ÜNLÜ

Zeytinyağı ve zeytin, Ayvalık yemek kültürünün temelini oluşturan Ayvalık'ta; tatil yapıp da tadına bakmadan dönmemeniz gereken başlıca yemekler: Ada köftesi, kabak çiçeği dolması, balıklı bamya, nohutlu bakalaros ve kuzu etli arapsaçı. Dünya üzerinde bulunan en lezzetli zeytinyağı ve zeytin Ayvalık'ta bulunuyor.

BELEDİYE, TURİZMİ GELİŞTİRMEK İÇİN ORTAK AKIL OLUŞTURUYOR

AYVALIK Belediyesi ilçe turizmini geliştirmek için, Ayvalık Vizyonu Çalıştayı düzenleyecek. Turizme katlı sağlayacak herkesi davetli olduğu çalıştay, 13-15 Ocak 2023'te Cunda Uygulama Oteli'nde gerçekleştirilecek.

Belediye Başkanı Mesut Ergin, "Fikri, projesi iddiası ve pozitif enerjisi olan herkesi çalıştaya davet ediyorum" dedi. Ortak sonuç, çözüm ve öneri raporlarının ortaya çıkmasıyla 2023 yılı turizm hedeflerine de yön verecek olan çalıştay, Ayvalık Belediyesi Ticaret Odası, Kent Konseyi ve Ayvalık Turizm Geliştirme Birliği'nce yürütülecek.

Daha temiz, daha mavi, daha yaşanabilir, daha sürdürülebilir bir Ayvalık için "Hep Birlikte Dört Mevsim Turizm" sloganıyla yapılacak çalıştayda "Kent ve Yaşam Kültürü", "Turizm ve Sürdürülebilirlik", "Doğal ve Kültürel Miras", "Gastronomi, Ölmez Ağaç ve Ayvalık Mutfağı" konuları tartışılacak. Katkı vermek isteyenler için katılım ve son başvuru tarihi 31 Aralık 2022. (Ayrıntılı bilgi 0552 053 54 79- 444 10 66)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.