TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bodrum'un il olmaya değil planlamaya yatırıma ihtiyacı var

BODER Genel Sekreteri Yiğit Girgin; "Turizm 2023 yükselmeye devam eder. Ama rezidansa dönüşen oteller, sektör için tehlikeli, Bodrum'un planlamaya ihtiyacı var"

Haber Giriş Tarihi: 13.12.2022 10:30
Haber Güncellenme Tarihi: 13.12.2022 10:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.tourismjournal.com.tr/
Bodrum'un il olmaya değil planlamaya yatırıma ihtiyacı var

Türkiye'nin başarılı bir turizm sezonuna imza attığını belirten BODER Genel Sekreteri ve Bodrium Hotel & SPA Genel Müdürü Yiğit Girgin 2023 yılında da bu trendin devam edeceğini söyledi. Bodrum'un sektörde önemli bir destinasyon olarak büyümeyi sürdürdüğünü dile getiren Girgin, "Bodrum, Ege ruhunu yansıtan önemli bir turizm kenti. Fakat rezidansa dönüşen oteller, sektör için tehlike unsuru. Otellerin oda kapasiteleri düşüyor ve yeni evler kentte bir nüfus yoğunluğu oluşturuyor" ifadelerini kullandı.

BODRUM'UN il yapılacağına yönelik bazı söylemler olduğunu kaydeden Girgin, "Bu durumu Bodrum'un geleceği için doğru bulmuyorum. Gerek altyapı gerekse de yoğunluk açısından kentin bunu kaldırması çok zor. Bodrum'un il olmaya değil planlamaya ve daha çok yatırıma ihtiyacı var. Bizler turizm sektörü temsilcileri olarak şehrimizin yararına olacak her türlü çalışmanın içinde yer almaya hazırız" görüşünü dile getirdi.

Kaynak: Yeni Asır / Tolga Tekin

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.