TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Deniz, dağ ve köy 3’ü 1 arada 2023 sezonunun gözdesi oldu

Deniz, dağ ve köy 3’ü 1 arada tatil imkanı 2023 sezonunun gözdesi oldu

Haber Giriş Tarihi: 10.09.2023 00:16
Haber Güncellenme Tarihi: 10.09.2023 00:16
Kaynak: bnr.bg
Deniz, dağ ve köy 3’ü 1 arada 2023 sezonunun gözdesi oldu

Bulgaristan, denizde güneşli plajı, dağın yeşil serinliği ve köy turizminin eşsiz imkanlarıyla bağdaştırma fırsatı sunan nadir yerlerden biri. Bu yaz söz konusu 3’ü 1 arada tatil sunan aile otelleri ve konuk evlerinde doluluk oranı 0 oldu. Fiyatlardaki artışa rağmen, yerli ve yabancı turistin birçoğu deniz, dağ ve köy turizminin karışımı tatil paketlerini seçti.  

Tatil köylerinin kalabalığı ve kaosundan kaçarak, sessiz bir koyda plajı, dağ ve orman yürüyüşleri ve köylerin otantik havasıyla birleştirme imkanına kavuşuyor bu paketleri seçen turistler.  

Bulgaristan’da köy evleri kiralayan bgvakancia sitesinden Velizar Gotsev: “Köyde bir misafir evini iki aile tarafından kiralandığında, çok daha ucuza geliyor ve tatil de ekonomik oluyor” dedi ve şöyle devam etti: 

„Bu evlerin bir kısmı, birkaç farklı turizm seçeneği olan yerlerde bulunuyor. Bulgaristan’ın eşsiz doğası ve coğrafyası buna müsait. Örneğin Güneyde Istranca Dağında, Burgas’ın altında Fazanovo, Pismenovo, Kosti gibi köyler var, dağın eteklerinde oldukları gibi, deniz kıyısına da sadece 10 km uzaklıkta. Bu küçük dağ köylerinden Kiten ve Primorsko otomobil ile 10 dakika uzaklıkta. Köye yerleşiyorsun, etrafın dağ ile çevrili ve aynı zamanda araba ile birkaç dakika sonra en yakın plaja gidebiliyorsun”.  

Buradaki konuk evleri ve aile otelleri turistlere çok güzel şartlar sunuyor. Dağ manzaralı teraslar, ev hayvanları, sebze- meyve bahçeleri, çocuk oyun alanı, mutfak, klima, ücretsiz WiFi sunulan konfordan sadece bir kısmı.  

Köy evlerinden bazılarında havuz da var, bazılarında ise yöresel tariflerde yemek sunan restoranlar bulunuyor. 

Kaynak: bnr.bg

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.