TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gülcan Kış: Türkiye’de Tatil Yapmak Artık Lüks Haline Geldi

CHP Milletvekili Gülcan Kış, Türkiye'de halkın tatil yapma şansının maliyetler ve ekonomik zorluklar nedeniyle kalktığını söyledi. Ulaşım, yemek ve otel fiyatlarındaki artış iç turizmi olumsuz etkiliyor. Yükselen fiyatlar, yabancı turistlerin Türkiye'yi terk etmesine yol açıyor.

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2024 12:15
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2024 15:51
Kaynak: Gazete Duvar
Gülcan Kış: Türkiye’de Tatil Yapmak Artık Lüks Haline Geldi

CHP Mersin Milletvekili ve TBMM Bayındırlık, Ulaştırma, İmar ve Turizm Komisyonu Üyesi Gülcan Kış, artan maliyetler ve ekonomik zorluklar nedeniyle Türkiye’de halkın tatil yapma şansının neredeyse tamamen ortadan kalktığını vurguladı. Kış, “Bir asgari ücretli ya da emeklinin bu fiyatlarla tatil yapması imkansız hale geldi. Birkaç günlük otel masrafı bile birçok ailenin yıllık bütçesini aşabiliyor. Bu da iç turizmi ciddi şekilde baltalıyor. Turizm artık lüks olmaktan çıktı, tamamen ulaşılamaz bir hale geldi” dedi.

Bir otelde ortalama gecelik konaklama ücretinin 4.000-5.000 TL’yi bulduğunu ifade eden Gülcan Kış, ulaşım, yemek ve diğer turizm harcamalarının da büyük bir yük haline geldiğini belirtti.

Bu yıl Türkiye’nin pandemi döneminden daha zorlu bir turizm sezonu geçirdiğini belirten Kış, “Döviz kurundaki artış ve otel, restoran fiyatlarının yükselmesi, özellikle Avrupa’dan gelen turistlerin tatil planlarını değiştirmesine yol açtı. Yabancı turistler artık Türkiye’yi cazip bir tatil destinasyonu olarak görmüyor. Yükselen fiyatlar, yabancı turistlerin başka destinasyonları tercih etmesine neden oluyor” dedi.

Kaynak: Gazete Duvar

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.