TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kapadokya otellerinde doluluk yüzde 100'e ulaştı

Kapadokya'da doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı. Tatilcilerin yarısı yabancı ve daha çok Meksika, Brezilya, Kolombiya gibi Latin ülkelerinden geliyor.

Haber Giriş Tarihi: 22.12.2022 18:23
Haber Güncellenme Tarihi: 22.12.2022 18:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.tourismjournal.com.tr/
Kapadokya otellerinde doluluk yüzde 100'e ulaştı

Yılın 11 ayında 3 milyon 970 bin 909 turistin müze ve ören yerlerinde ağırlandığı Kapadokya'da 2022 ziyaretçi yoğunluğuyla uğurlanacak. Dünyanın çeşitli yerlerinden ve yurt içinden yapılan rezervasyonla yüzleri gülen turizmcilerce tatilciler için pek çok program düzenlenecek. Yılın son günlerini bölgede geçirecek olan turistler, taşıtlarla ve atlarla vadileri keşfedip sıcak hava balonlarıyla yolculuk yapacak. Peribacaları ve doğal kaya oluşumlarının masalsı görüntüsünü ışıklandırma yaparak renklendirecek olan konaklama tesisleri, bölgeye özgü kayadan oyma mekânlarda çeşitli eğlence etkinlikleri gerçekleştirecek.

Görevliler, 2023 u coşkuyla karşılamak isteyen konuklar için süsleme çalışmalarına devam ediyor. Turizmci Murat Canpolat, otellerin rezervasyon taleplerini karşılamakta güçlük çektiklerini belirtti. Canpolat, "Telefonlarımız susmuyor. Yerli ve yabancı misafirlerden çok yoğun talep var. Otellerimiz dolu. Buna rağmen arayan çok. Yüzde 50 yabancı, yüzde 50 yerli misafirimiz var. Konuklarımızın yılbaşında Kapadokya'yı tercih etmelerinin en büyük nedenlerinden biri kar beklentisi" dedi.

Otel sahibi Mehmet Toybıyık da boş odalarının bulunmadığını söyledi. Toybıyık, "Kapadokya'da 5-6 yıl öncesine kadar nisanda sezon başlar ekim sonunda biterdi. Son yıllarda ekimden mart sonuna kadar da doluluk oluyor. Bayram ve yılbaşı tatillerinde bu oran yüzde 100'e ulaşıyor" açıklamalarında bulundu.

Kapadokya Turizm Bölgesi Alt Yapı Hizmet Birliği Meclis Üyesi ve Especial Group Genel Koordinatörü Abdullah İnal ise 2022'nin tüm zamanların en çok turist ağırlanan yılı olduğuna işaret etti. Yılbaşındaki ilginin 2023'e de güzel bir başlangıç yapılacağı anlamına geldiğine dikkat çekti. Yeni yıla bölgede girecek yerli ve yabanccı konukların gündüzleri de çeşitli hizmetlerden faydalanabileceklerini dile getiren İnal, şöyle konuştu: "2023 e geçerken yılbaşında Kapadokya'da yoğunluk olacak. Otellerde gala programı, canlı müzik gibi insanları eğlendirecek aktiviteler mevcut. Yabancı misafirlerimiz ağırlıklı olarak Meksika, Brezilya, Kolombiya gibi Latin ülkelerinden geliyor. Kolay ulaşılan Kapadokya, yılbaşında her sene tercih edilen bir lokasyon oluyor. Güney sahilinde otellerin çoğu sezonu kapattı. Kapadokya'da ise tüm oteller 12 ay açık olup tatilci akınına uğruyor. Burada bulunan 500'e yakın otel verimli bir dönem geciriyor."

Kaynak: Yeni Akit

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.