TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Turizm sezonu sorunlarla açılıyor

Mayıs ayına kadar rezervasyonların olumsuz etkilendiği turizm sektöründe haziran ayında rezervasyonların hareketlenmesi bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2023 10:54
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2023 10:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.tourismjournal.com.tr/
Turizm sezonu sorunlarla açılıyor

6 Şubat depremlerinin etkilediği sektörlerden biri de turizm oldu. Özellikle mayıs ayına kadar rezervasyonların olumsuz etkilendiği sektörde haziran ayında rezervasyonların hareketlenmesi bekleniyor.

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar (ETİK) Birliği Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, “İki yıl süren pandeminin, ardından Rusya-Ukrayna savaşı, deprem ve aynı savaşın günümüzdeki etkileriyle sorunlar devam ediyor. Bu etkileri bertaraf etmek için destek beklerken, Konaklama ve TGA vergileriyle karşılaştık. Diğer ülkelerde sadece geceleme ücreti üzerinden, yani satılan yatak ücreti üzerinden alınan konaklama vergisi ülkemizde işletmenin sunduğu tüm hizmetler üzerinden alınmaktadır. Önerimiz konaklama vergisinin, diğer ülkelerde olduğu gibi sadece geceleme ücreti üzerinden alınması” dedi.

Turizm sektöründe sadece geçen yıl takribi olarak 46 milyar dolar girdi elde edildiğini dile getiren İşler, “Konaklama ve TGA vergileri ya kaldırılmalı ya da revize edilerek uygulanma kapsam ve oranları yeniden düzenlenmelidir” diye konuştu.

Kaynak: evrensel.net

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.