TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türk Hava Yolları’nın Rusya Uçuş Programı Yeniden Başlatılacak

Rusya Federal Hava Taşımacılığı Ajansı Rosaviatsia’nın güncel raporlarına göre, Türk Hava Yolları, Rusya ile Türkiye arasındaki uçuş programını yeniden başlatmaya hazırlanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2024 10:49
Haber Güncellenme Tarihi: 05.09.2024 10:50
Kaynak: Airline Haber
Türk Hava Yolları’nın Rusya Uçuş Programı Yeniden Başlatılacak

Son günlerde, Türk Hava Yolları’nın Moskova ile Türkiye arasındaki uçuşlarında yaşanan yaygın gecikmeler, birçok Rus turistin Moskova’nın Vnukovo Havalimanı’nda uzun süre beklemesine neden oldu. Rosaviatsia, Türk Hava Yolları’nın uçuş programını yeniden düzenleme sürecinde olduğunu ve uzmanlarının bu durum üzerinde titizlikle çalıştığını belirtti.

Ajans, gecikmelerden etkilenen yolculara Rusya federal havacılık düzenlemelerine uygun şekilde hizmet verildiğini kaydetti. “Tur operatörleri, turistlerle iletişim halinde ve sefer değişiklikleri genellikle küçük çaplı olduğundan toplu şikayetler oluşmadı. Türk Hava Yolları, gecikmelerin uzunluğuna bağlı olarak yolculara yiyecek ve otel konaklaması sağlıyor” denildi.

Vnukovo Havalimanı’ndaki geçici kapanışın ardından bazı uçuşların Şeremetyevo ve Pulkovo havalimanlarına yönlendirildiği bildirildi. Türk Hava Yolları’nın Antalya, Dalaman ve İstanbul’a yapılan uçuşlarında 15 dakikadan 5 saate kadar değişen gecikmeler yaşandı. Özellikle 2 Eylül öğleden sonra ve 3 Eylül’de Antalya’ya yapılan seferlerde 25 ila 45 dakika arasında gecikmeler görüldü.

Uzun süreli gecikmelerin yanı sıra, Moskova’dan Antalya’ya kalkacak olan TK 3957 (9 saat), TK 6897 (7 saat) ve TK 3967 (6 saat) seferlerinin de büyük gecikmelere maruz kaldığı ifade edildi. Bu kesintilerin bir kısmının Vnukovo Havalimanı’nın 1 Eylül’de geçici olarak kapatılmasından kaynaklandığı belirtiliyor.

Kaynak: Airline Haber

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.