TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vizesiz Tatil Cenneti: MALEZYA

Doğal güzellikleri ve kültürel zenginliği ile tüm dünyadan turistlerin ilgi odağı olan Malezya, her zevke ve bütçeye uygun tatil imkanları sunuyor. Üstelik Malezya, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vize uygulamıyor.

Haber Giriş Tarihi: 22.08.2024 12:41
Haber Güncellenme Tarihi: 22.08.2024 12:41
Kaynak: Ekonomist
Vizesiz Tatil Cenneti: MALEZYA

Günümüzde, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için, yurtdışı seyahatlerindeki en büyük sıkıntı Vize problemi...

Ancak tercih ettiğiniz ülke MALEZYA olduğu taktirde vizeye başvurmaya, vize ücretleri ödedikten sonra sancılı bir bekleyiş yaşamaya ve daha tatiliniz başlamadan yorulmaya hiç gerek yok.

İster deniz-kum-güneş tatili yapmak isteyin, isterseniz doğal güzellikleri görmek isteyin... Hazır MALEZYA'yı ziyaret etmişken farklı tatlar ve kültürleri deneyimleyin. Hatta tatilinizde kendinize, o hep almak istediğiniz hediyeyi çok uygun fiyata alıp kendinizi veya sevdiklerinizi daha da şımartın.

İşte tüm bunları yapabileceğiniz yegâne destinasyon olan MALEZYA, sizi ağırlamak için bekliyor. Gelin birlikte Malezya’nın tatil bölgelerine kısa bir gezi yapalım.

HİÇ UYUMAYAN ŞEHİR: KUALA LUMPUR

Kuala Lumpur tam anlamıyla uyumayan bir şehir. Oldukça güvenli bir ticaret kenti olan Kuala Lumpur’da Batu Caves ve Kuala Lumpur Kuş Parkı gibi doğal güzellikleri görebilir, Merdeka (Bağımsızlık) Meydanı ve çevresindeki tarihi şehri gezebilir ve hatta Petronas İkiz Kuleleri’nin en tepesine çıkabilirsiniz. Aradığınız ne olursa olsun her çeşidini ve her bütçeye uygun olanını bulabileceğiniz alışveriş merkezlerince çevrelenmiş Bukit Bintang bölgesinde yine her bütçeye uygun 4 veya 5 yıldızlı otellerde konaklayabilirsiniz. Akşamları ise farklı kültürlerin restoranlarını deneyimleyerek gece için kendinize uygun mekanlarda güneşi batırabilirsiniz.

99 BÜYÜLÜ ADA VE LANGKAWİ

Langkawi, efsaneleri, mitleri ve doğal güzelliğiyle sizi baştan çıkaracak muhteşem bir lokasyon. MALEZYA'nın Tayland sınırında bulunan bu adalar topluluğunun en büyük ve yerleşime sahip tek adası olan Langkawi, bembeyaz kumsalları ve muhteşem gün batımlarıyla herkesi büyüler. Her türlü spor aktivitesini yapmanın yanı sıra, doğa turları ve diğer gezi noktaları ile sizi sarmalar. UNESCO Dünya Mirası Listesi içerisinde bulunan Kilim Jeopark, kartal besleme ve Mangrov ormanları size mavi ve yeşilin tonlarını yaşatır. Langkawi Cable Car ile adanın en yüksek tepesine çıkabilir ve Andaman denizini göz alabildiğince izleyebilirsiniz. Unutmadan söyleyelim, Langkawi adası alışveriş sevenler için de bir cennet. Zira adanın tamamı DutyFree bölgesi.

UNESCO DÜNYA MİRASI KENTLERİ: GEORGETOWN VE MALACCA

Tarihin önemli kırılma noktaları vardır. MALEZYA tarihinin başladığı Malacca kenti bunun Güneydoğu Asya bölgesi için en güzel örneklerinden birisi. Zaman içinde Portekiz, Hollanda ve İngiliz sömürgesi olan kent halen çok kültürlülüğü ile bir çekim noktası. Aynı şey Penang adasında bulunan Georgetown kenti için de geçerli. Her iki tarihi kent de bu özellikleri ile UNESCO Dünya Mirası içerisinde yer alıyor. Din, dil ve Irk olarak farklı kültürlerin aynı potada eridiği bu güzel kentler aynı zamanda gastronomi açısından da muhteşem lezzetlerin sunulduğu bölgeler. Kültürel anlamda Baba Nyonya gibi nadir rastlanan bir mikro kültürü de burada deneyimleyebilirsiniz.

MALEZYA tatilinizi planlarken, Malezya Turizm Bakanlığı Tanıtma Kurulu İstanbul Tanıtım Ofisi’nden de destek alabilirsiniz. Yeni tatiliniz için hazır mısınız?

Kaynak: Ekonomist

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.