TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bulgaristan ve Türkiye arası turistik rotaların oluşturulması gündemde

İstanbul'da düzenlenen turizm forumunda Bulgar ve Türk turizm ürünleri arasındaki etkileşim amacıyla yapılan açılışta Turizm Bakanı Miloshev, iki ülke arasındaki turist paylaşım potansiyelini vurguladı. Türkiye ve Bulgaristan arasında ortak turizm ürünleri oluşturulması için adımlar atılıyor. Türk Havayolları, Bulgaristan'ın tanıtımında işbirliği için hazır olduklarını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2024 10:57
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2024 10:59
Kaynak: bnr.bg
Bulgaristan ve Türkiye arası turistik rotaların oluşturulması gündemde

İstanbul’da “Bulgaristan – keşfet ve paylaş” adı altında ve Bulgar ile Türk turizm ürünü arasındaki etkileşim imkanlarının ele alınmasını amacı ile düzenlenen turizm forumunun açılışında konuşan Turizm Bakanı Evtim Miloshev, iki ülke arasındaki turist paylaşımının daha da artırılması açısından ciddi potansiyelin mevcut olduğu inancını öne sürdü.

Bansko dahil Bulgaristan’daki kış turizmi rotalarının Türkiye’de iyi bilindiğini belirten Bakan Miloshev, 2023 yılının 1 Aralık tarihi ve 2024 yılının 25 Mart tarihi arasındaki dönemde Bulgaristan’ın ziyaret eden Türk turistlerin sayısının toplam 53 000 olduğunu ileri sürdü.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği temsilcileri ile bir araya geldiği toplantıda Türkiye ve Bulgaristan arasında ortak turizm ürünü oluşturulması gerekliliğine vurgu yapan Bulgaristan Turizm Bakanı, “Ortak tarih, kültür ve mutfak geleneğine dayanan ortak turistik rotaların oluşturulması her iki ülkenin menfaatine uygun düşüyor” dedi.

Kış sezonu başlamadan Türkiye’den turizm operatörleri, seyahat acentaları ve medya kuruluşlarına ülkemizdeki kış ve SPA turizmi imkanlarının tanıtılması amacı ile Borovets, Bansko ve Pamporovo ziyaretlerini içeren turun düzenlenmesi için hazırlıklar sürüyor.

Turizm Bakanı Miloshev’in Türk Havayolları şirketi temsilcileri ile bir araya geldiği toplantıda Türkiye’den ve Çin ve Japonya gibi destinasyonlardan daha çok Türk turistin Bulgaristan’a çekilmesi imkanları görüşüldü. Türk Havayolları Şirketi tarafından Türkiye ile ortak turizm ürününün bir kısmı olarak Bulgaristan’ın reklamını yapmaya hazır olduklarını ifade ettiler.

Kaynak: bnr.bg

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.