TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Konaklama Vergi geliri yerel belediyelere gitmeyecek

1 Ocak 2023'ten itibaren yürürlüğe girecek olan konaklama vergi gelirleri, direkt merkezi yönetime gidecek.

Haber Giriş Tarihi: 28.12.2022 09:39
Haber Güncellenme Tarihi: 28.12.2022 09:39
Kaynak: Sözcü
Konaklama Vergi geliri yerel belediyelere gitmeyecek

2023'te alınmaya başlanacak yüzde 2 oranındaki Konaklama Vergisi ile hükümet 2.3 milyar TL gelir beklerken, bu vergiden belediyeler hiç pay alamayacak.

KORONAVİRÜS nedeniyle ertelenen Konaklama Vergisi yılbaşından itibaren yürürlüğe giriyor. 1 Ocak 2023'ten itibaren otel, motel, tatil köyü, pansiyon, kamping gibi konaklama tesislerinde geceleme ve bu tesislerden alınan yeme-içme hizmetlerine ilişkin ücretler üzerinden yüzde 2 oranında Konaklama Vergisi kesilecek. Bu vergi turizmcileri ürkütürken belediyeler de hiç pay alamayacak.

Turizmciler konaklama vergisi öncesi kontrat yaptıkları için, 2.3 milyar lira gelir beklenen verginin bir yıl daha ertelenmesi isteniyor.

CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak tarafından hazırlanan raporda, "Cumhurbaşkanının bu vergi oranını yarıya indirme yetkisi olmasına karşılık üst sınır yüzde 2'nin uygulanması kararlaştırıldı" denilerek şu görüşlere yer verildi: "Turizmciler uygulamanın bir yıl daha ertelenmesini, toparlanma sürecine yeni girildiğini ifade etseler de iktidar bunu kabul etmedi. Dünyada 'Local Hospitality Tax-Yerel Konaklama Vergisi' adı altındaki benzer uygulamalarda, tesisin bulunduğu yerdeki yerel yönetimlere, belediyelere bu vergiden pay ayrılıyor. Türkiye'de ise elde edilecek hasılatın tamamı merkezi yönetime aktarılacak."

Kaynak: Sözcü

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.