TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Muğla’da turizm için kiralanan konutlarda sıkı denetim

Muğla’da turizm için kiralanan konutlarda sıkı denetim!

Haber Giriş Tarihi: 24.07.2024 12:39
Haber Güncellenme Tarihi: 24.07.2024 12:39
Kaynak: haber aktuel
Muğla’da turizm için kiralanan konutlarda sıkı denetim

MUĞLA’DA KONUT KİRALAMA BAŞVURULARI ARTIYOR
Muğla’da, turizm amaçlı konut kiralamak isteyenlerin başvuruları artmaya devam ediyor. Son bilgilere göre, 16 bin kişi konutlarını turizm amaçlı kiralamak için başvuruda bulundu. Bu başvurulardan 7 bininin kabul edildiği ve kabul edilen konutların denetime tabi tutulduğu ve izinsiz kiralama yapanlara ceza kesildiği belirtildi.

LÜKS VİLLALARIN KİRALAMA FİYATLARI YÜKSEK SEYREDİYOR
Ünlü emlak siteleri aracılığıyla Bodrum’da aylık ve yıllık kiralanabilen lüks villaların fiyatları oldukça yüksek. Bu villaların aylık kira bedeli 250 bin liradan başlayıp yıllık 3 milyon 600 bin liraya kadar çıkabiliyor. Kiralanan villaların fiyatı, konutun özelliklerine ve sunduğu imkanlara göre değişiklik gösteriyor.

YÖNETMELİKLE GETİRİLEN KURALLAR
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan Konutların Turizm Amaçlı Kiralanması Faaliyetlerinin Düzenlenmesine İlişkin Yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlanarak 1 Ocak 2024’te yürürlüğe girdi. Yönetmelikte, konutların turizm amaçlı kiralama süreleri, izin belgesi başvurularının nasıl yapılacağı, konut nitelikleri, izin belgesi sahiplerinin sorumlulukları ve kiracı ile izin belgesi sahibinin hak ve yükümlülükleri detaylı bir şekilde düzenlenmiştir. Bu yönetmelik kapsamında, turizm amaçlı konut kiralamaları daha düzenli bir şekilde gerçekleştirilecek ve denetime tabi tutulacaktır.

Kaynak: haber aktuel

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.