TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Turizmde sezon uzuyor: Kentte doluluk eylülde de yüksek

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Hakan Saatçioğlu, Antalya'daki otellerin doluluk oranlarının eylülde de yüksek olduğunu belirterek, "Temmuz-ağustostaki gibi doluluk yaşıyoruz." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2024 12:13
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2024 12:18
Kaynak: Ekonomist
Turizmde sezon uzuyor: Kentte doluluk eylülde de yüksek

Saatçioğlu, turizm sezonunun artık daha erken başladığını ve daha geç bittiğini ifade etti. Sezonun genellikle 1 Mayıs'ta başladığını belirten Saatçioğlu, "Turizm sezonu kasım ayının son haftasına kadar devam ediyor. Turistler, kasım sonuna kadar denize girebiliyor ve hava koşulları da oldukça elverişli. Yaz sezonu her yıl uzuyor. En düşük doluluk oranları genellikle aralık, ocak ve şubat aylarında yaşanıyor. Bu dönemlerde spor, sağlık ve kongre turizmiyle doluluk oranlarını artırmaya çalışıyoruz," dedi.

Bu yıl güzel bir sezon geçirdiklerini belirten Saatçioğlu, şu bilgileri paylaştı:

"Eylül ayının ortalarında olmamıza rağmen otel doluluklarımız yüzde 90-95 seviyelerinde devam ediyor. Temmuz ve ağustos aylarındaki doluluk oranlarına yakın seviyeler yaşıyoruz. Rezervasyonlara bakıldığında ekim ayında da benzer doluluk oranlarının devam etmesi bekleniyor. Ayrıca, 2025 erken rezervasyonları da sürüyor. Erken rezervasyonlar hem yerli hem de yabancı turistler için önemli avantajlar sunuyor. Zaman ilerledikçe erken rezervasyon indirimleri azalıyor."

Saatçioğlu, iç pazarın da son yıllarda erken rezervasyon alışkanlığı kazandığını belirterek, bazı bölgelerde erken rezervasyonlarda yüzde 70, bazı bölgelerde ise yüzde 100'e yakın artış gözlemlendiğine dikkat çekti. 

Erken rezervasyon yaptıranların tatillerini yüzde 35 ile yüzde 45 daha uygun fiyatlarla gerçekleştirdiğine işaret eden Saatçioğlu, "Erken rezervasyon fırsatını kaçıranlar özellikle temmuz ve ağustos aylarında daha yüksek fiyatlarla tatil yapmak zorunda kaldı," şeklinde konuştu.

Kaynak: Ekonomist

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.