Kayseri, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) Gastronomi Yaratıcı Şehirler Ağı Ulusal Listesi’ne girmeyi başardı.
Haber Giriş Tarihi: 05.01.2023 14:40
Haber Güncellenme Tarihi: 05.01.2023 15:35
Kaynak:
Haber Merkezi
https://www.tourismjournal.com.tr/
Kayseri, Artık Dünya Gastronomi Şehri
Anadolu’nun kadim şehirlerinden Kayseri, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) Gastronomi Yaratıcı Şehirler Ağı Ulusal Listesi’ne girmeyi başardı. 6 bin yıllık tarihinde Hititler, Frigler, Romalılar, Selçuklular ve Osmanlı medeniyetlerine beşiklik eden ve zengin mutfak kültürüne sahip Kayseri; Gaziantep, Hatay ve Afyonkarahisar’ın ardından Türkiye’yi gastronomi alanında uluslararası prestij kazandıran unvanı elde eden dördüncü şehri oldu.
Gastronomi turizminde Kayseri’nin sloganı ‘Tarihten Kültüre Lezzet Diyarı’
Gastronomi turizminde söz sahibi olmak için “Tarihten Kültüre Lezzetler Diyarı” sloganı ile ulusal ve uluslararası ölçekte çeşitli tanıtım faaliyetleri gerçekleştiren Kayseri Büyükşehir Belediyesi, sucuk ve pastırmayla yapılan pek çok yemeğin yanı sıra mantı, yağlama, pöç tandır, fırın ağzı, kurşun aşı, Develi cıvıklısı, çemen, kete, katmer, aside, nevzine, gilaburu suyu gibi yöresel lezzetleri dünya vitrinine taşımıştı.
Kayseri’nin yöresel lezzetlerine dünyanın en iyisi ödülü
Ayrıca dünyanın en prestijli yemek kitapları yarışmalarından biri olan Gourmand Cookbook Awards 2020’de Kayseri mutfağının geleneksel yemeklerinin özgün tariflerininin yer aldığı 'Geçmişten Geleceğe Kayseri Mutfağı' kitabı Yerel Mutfak Kategorisi’nde "Dünyanın En İyisi" ödülünü kazanmıştı. Kayseri’ye özgü 100’ün üzerinde yemeğin tarifini derleyen Şef Yunus Emre Akkor’un hazırladığı 300 sayfadan oluşan kitap, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin internet sitesi üzerinden lezzet avcılarının beğenisine sunulmuştu.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Kayseri, Artık Dünya Gastronomi Şehri
Kayseri, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) Gastronomi Yaratıcı Şehirler Ağı Ulusal Listesi’ne girmeyi başardı.
Kayseri, Artık Dünya Gastronomi Şehri
Anadolu’nun kadim şehirlerinden Kayseri, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) Gastronomi Yaratıcı Şehirler Ağı Ulusal Listesi’ne girmeyi başardı. 6 bin yıllık tarihinde Hititler, Frigler, Romalılar, Selçuklular ve Osmanlı medeniyetlerine beşiklik eden ve zengin mutfak kültürüne sahip Kayseri; Gaziantep, Hatay ve Afyonkarahisar’ın ardından Türkiye’yi gastronomi alanında uluslararası prestij kazandıran unvanı elde eden dördüncü şehri oldu.
Gastronomi turizminde Kayseri’nin sloganı ‘Tarihten Kültüre Lezzet Diyarı’
Gastronomi turizminde söz sahibi olmak için “Tarihten Kültüre Lezzetler Diyarı” sloganı ile ulusal ve uluslararası ölçekte çeşitli tanıtım faaliyetleri gerçekleştiren Kayseri Büyükşehir Belediyesi, sucuk ve pastırmayla yapılan pek çok yemeğin yanı sıra mantı, yağlama, pöç tandır, fırın ağzı, kurşun aşı, Develi cıvıklısı, çemen, kete, katmer, aside, nevzine, gilaburu suyu gibi yöresel lezzetleri dünya vitrinine taşımıştı.
Kayseri’nin yöresel lezzetlerine dünyanın en iyisi ödülü
Ayrıca dünyanın en prestijli yemek kitapları yarışmalarından biri olan Gourmand Cookbook Awards 2020’de Kayseri mutfağının geleneksel yemeklerinin özgün tariflerininin yer aldığı 'Geçmişten Geleceğe Kayseri Mutfağı' kitabı Yerel Mutfak Kategorisi’nde "Dünyanın En İyisi" ödülünü kazanmıştı. Kayseri’ye özgü 100’ün üzerinde yemeğin tarifini derleyen Şef Yunus Emre Akkor’un hazırladığı 300 sayfadan oluşan kitap, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin internet sitesi üzerinden lezzet avcılarının beğenisine sunulmuştu.
En Çok Okunan Haberler