TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kayseri, Artık Dünya Gastronomi Şehri

Kayseri, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) Gastronomi Yaratıcı Şehirler Ağı Ulusal Listesi’ne girmeyi başardı.

Haber Giriş Tarihi: 05.01.2023 14:40
Haber Güncellenme Tarihi: 05.01.2023 15:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.tourismjournal.com.tr/
Kayseri, Artık Dünya Gastronomi Şehri

Kayseri, Artık Dünya Gastronomi Şehri

Anadolu’nun kadim şehirlerinden Kayseri, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) Gastronomi Yaratıcı Şehirler Ağı Ulusal Listesi’ne girmeyi başardı. 6 bin yıllık tarihinde Hititler, Frigler, Romalılar, Selçuklular ve Osmanlı medeniyetlerine beşiklik eden ve zengin mutfak kültürüne sahip Kayseri; Gaziantep, Hatay ve Afyonkarahisar’ın ardından Türkiye’yi gastronomi alanında uluslararası prestij kazandıran unvanı elde eden dördüncü şehri oldu.

Gastronomi turizminde Kayseri’nin sloganı ‘Tarihten Kültüre Lezzet Diyarı’
Gastronomi turizminde söz sahibi olmak için “Tarihten Kültüre Lezzetler Diyarı” sloganı ile ulusal ve uluslararası ölçekte çeşitli tanıtım faaliyetleri gerçekleştiren Kayseri Büyükşehir Belediyesi, sucuk ve pastırmayla yapılan pek çok yemeğin yanı sıra mantı, yağlama, pöç tandır, fırın ağzı, kurşun aşı, Develi cıvıklısı, çemen, kete, katmer, aside, nevzine, gilaburu suyu gibi yöresel lezzetleri dünya vitrinine taşımıştı. 

Kayseri’nin yöresel lezzetlerine dünyanın en iyisi ödülü
Ayrıca dünyanın en prestijli yemek kitapları yarışmalarından biri olan Gourmand Cookbook Awards 2020’de Kayseri mutfağının geleneksel yemeklerinin özgün tariflerininin yer aldığı 'Geçmişten Geleceğe Kayseri Mutfağı' kitabı Yerel Mutfak Kategorisi’nde "Dünyanın En İyisi" ödülünü kazanmıştı. Kayseri’ye özgü 100’ün üzerinde yemeğin tarifini derleyen Şef Yunus Emre Akkor’un hazırladığı 300 sayfadan oluşan kitap, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin internet sitesi üzerinden lezzet avcılarının beğenisine sunulmuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.