TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Schengen vizesi alacak Türk vatandaşlarına yeni bir uyarı daha

Schengen vizesi başvurularındaki artış, Avrupa ülkelerinin Türk vatandaşlarına yönelik yeni kısıtlamalar almasına yol açtı. Son uyarılara göre, Türkiye'ye döndükten sonra pasaport giriş-çıkış bilgilerini e-posta ile iletmeyen yolcular hakkında hukuki işlem başlatılacak.

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2024 09:45
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2024 09:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.tourismjournal.com.tr/
Schengen vizesi alacak Türk vatandaşlarına yeni bir uyarı daha

Vize randevularının uzun sürede verilmesi başvurularda uzun kuyruklara neden oldu. Schengen vizesine yapılan başvurular, tarihi seviyelere ulaşırken, Türk vatandaşlarının Avrupa ülkelerinden aldığı vize ret oranı da zirveye çıktı. 

Bu gelişmelerin ardından, Schengen ülkeleri, Türkiye'den yapılan başvuruları azaltmak için çeşitli değişiklikler yaptı ve Türk vatandaşlarına yönelik yeni kısıtlamalar getirdi. Bu kısıtlamalara uymayanlar hakkında ise yasal işlem başlatılacağı belirtildi.

Yeni uygulama kapsamında, Türk vatandaşlarının döndükten sonra pasaport giriş-çıkış damgalarını e-posta ile iletmeleri istendi. Bu talebi yerine getirmeyenler, "uygunsuz kullanım" gerekçesiyle hukuki süreçlerle karşılaşacak. İtalya ve Macaristan konsoloslukları, bu konuda net bir şekilde uyarıda bulunarak, dönüş sonrası belgelerin zamanında iletilmesinin zorunlu olduğunu duyurdu.

İtalya ve Macaristan konsoloslukları, şu mesajı paylaştı: "Seyahat dönüşü itibarı ile pasaport giriş çıkış kaşelerini mail yolu ile tarafımıza iletmeniz gerekmektedir. Aksi takdirde resmi kurumlarda adınıza hukuki işlem başlatılacaktır." 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.