TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Zuckerberg'in çalışanı lüks gemide 12 yıllık bilet aldı

Mark Zuckerberg’in sahip olduğu Meta’da çalışan 28 yaşındaki Austin Welss, ‘evden çalışmak’ için bir cruise gemisinden 12 yıllık bilet satın aldı

Haber Giriş Tarihi: 25.12.2022 23:52
Haber Güncellenme Tarihi: 25.12.2022 23:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.tourismjournal.com.tr/
Zuckerberg'in çalışanı lüks gemide 12 yıllık bilet aldı

Pandemiyle birlikte hayatımıza iyice yerleşen ‘evden çalışma’ seçeneği, insanlara farklı yerlerde yaşama şansı da sunarken, 28 yaşındaki Austin Wells bunu bir adım daha ileri götürdü.

Meta’da çalışan Wells, 2025’te yapımı tamamlanacak ‘MV Narrative’ cruise gemisinin bir kamarasını 12 yıl için kiraladı. CNBC’ye konuşan Wells, 12 yıl için 300 bin dolar öderken (Yaklaşık 5 milyon 500 bin lira), geminin ömür boyu oda satışı seçeneğinde ücret 1 milyon dolardan başlıyor.

Welss’in 12 yıllığına satın aldığı odayı aylık olarak kiralamak isteyenler 4500 doları gözden çıkarması gerekiyor.28 yaşındaki adamın yaptığı ödeme aylara bölündüğünde ise cebinden çıkacak para 2083 dolara düşüyor. Bu ücret, Manhattan’da benzer bir dairenin sadece kirasıyla bile karşılaştığında çok düşük kalıyor.

6 kıtayı 1000 günde dolaşacak olan gemi, her limanda 3 gün demir atarken, Wells gemideki yeme-içme, havuz, temizlik, sağlık hizmetleri ve barlar gibi tüm imkanlardan faydalanabilecek.

ABD’nin batı kıyılarında geçerli olan saat diliminde çalışacak olan Welss, bunu da avantaja çevirmeyi planlıyor. Welss, saat farkının fazla olduğu bölgelerde seyahat ederken gündüz gezip, ABD’de mesainin başlayacağı akşam saatlerinde ise bilgisayar başına oturmayı hedefliyor.

MV Narrative, bir -dört yatak odalı dairelere ve stüdyolara sahip. 2024 yılında denize inecek olan gemide ayrıca 5,8 milyon sterline satılan iki katlı çatı katları da bulunuyor. Gemideki olanaklar arasında 10.000 kitaplık bir kütüphane, üç havuz, bir spa, bir sinema ve 20 bar ve restoran bulunuyor.

MV Narrative bu kapsamda gemiler için en uygun fiyatlı olanlardan biri. Son zamanlarda, 8.1 milyon sterlinden başlayan fiyatlarla ultra lüks daireler sunacak olan Somnio adlı çarpıcı bir yüzer apartman dairesinin çizimleri açıklandı. Ama denizde yolcu gemisinde yaşamak isteyenler için  tek seçenek o değil. Utopia ve The World konut gemileri şimdiden alıcıları cezbetti. Utopia için 4,4 milyon dolar(3,2 milyon sterlin) ve The World 2 milyon dolardan (1,4 milyon sterlin) başlıyor.

Kaynaklar: NTV.com.tr, dailymail.co, CNBC

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.